Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, υπό τους εισηγητές της Κ.Ο. για θέματα δημοσίων έργων, μεταφορών και δικτύων κ. Νίκο Σηφουνάκη και κ. Χρήστο Γκόκα και για θέματα ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη, και με τη συμμετοχή των κ.κ. Ι. Μαγκριώτη και Ι. Οικονομίδη, πραγματοποίησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Κώστα Χατζηδάκη, Υπουργό και Σταύρο Καλογιάννη, Αναπληρωτή Υπουργό.

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου και συζήτησε εκτενώς ζητήματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης των μεγάλων έργων. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε προς τον υπουργό την ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ώστε να επιλυθούν όλα τα διαχειριστικά προβλήματα που καθυστερούν την εξέλιξη των μεγάλων έργων.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η άμεση επανεκκίνηση των έργων που έχουν “παγώσει” και η επιτάχυνση των έργων που είτε υλοποιούνται είτε είναι υπό δημοπράτηση μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να μπει και πάλι η οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».

Σημείωσαν, εξάλλου, ότι η απεμπλοκή και υλοποίηση μεγάλων έργων (οδικοί άξονες, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.) θα βελτιώσουν ριζικά τις υποδομές της χώρας, δημιουργώντας νέους δυναμικούς πόλους τοπικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια».

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε, ειδικότερα για τα Έργα Παραχώρησης των τεσσάρων οδικών αξόνων, ότι οι προηγούμενες ηγεσίες του π. ΥΠΟΜΕΔΙ είχαν επιτύχει, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, να προχωρήσουν τον Ιούνιο του 2011 στη σύναψη Πλαισίου Συναντίληψης με τους Παραχωρησιούχους, θέτοντας τις βάσεις για την απεμπλοκή των έργων των οδικών αξόνων.

Στη συνάντηση έγινε επίσης συζήτηση και για τα μεγάλα περιφερειακά έργα, όπως αυτά της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και Δρόμος Ακτίου-Αμβρακίας, για τα οποία ζητήθηκε να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση τους, καθώς και για τον κόμβο Αγ. Δημητρίου-Πέτα στην Άρτα για τον οποίο υπήρξε η ενημέρωση ότι η διαδικασία για τη δημοπράτηση του είναι στο τελικό στάδιο.

Συζητήθηκαν, επίσης, μία σειρά από θεσμικά ζητήματα, όπως το σύστημα ανάθεσης δημοσίων έργων και μελετών, όπου είχε καταρτισθεί σχετικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται στο Υπουργείο και πρέπει να προχωρήσει.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply