ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε όλη την Ήπειρο – Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και συνελήφθησαν (4) ημεδαποί ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους:

Συνελήφθησαν την 16/09/2011 στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις ημεδαποί (Ρομά), ηλικίας 27,19,20 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές σε οικίες. Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη 35χρονο ημεδαπό (Ρομά) ο οποίος αναζητείται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η ανωτέρω ομάδα δραστών, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξε συνολικά οκτώ (8) κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες:

Συνελήφθησαν χθες (18/09/2011) πρώτες πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις (4) διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών. Οι λαθρομετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Βουλγαρίας.

Κατασχέθηκαν: το προαναφερόμενο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και δύο πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Τροχαίο ατύχημα:

Την 18/09/2011 το απόγευμα στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Πρεβέζης (Νικόπολη Πρεβέζης), Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 73χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 77χρονου συνοδηγού του πρώτου οχήματος και το σοβαρό τραυματισμό του 73χρονου οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Συλλήψεις λαθρομεταναστών:

Εξήντα (60) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν από 16/09/2011 έως 18/09/2011, σε όλη την Ήπειρο.

Έλεγχοι  τροχαίας – βεβαιωθείσες παραβάσεις:

Την παρελθούσα εβδομάδα, από 12/09/2011 έως 18/09/2011, στην Ήπειρο διενεργήθηκαν:
– Εννιακόσιοι έξι (906) έλεγχοι σε οδηγούς αυτοκινήτων.
– Τετρακόσιοι σαράντα επτά (447) έλεγχοι σε οδηγούς δικύκλων.

Βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα (290) παραβάσεις που αφορούν τις κάτωθι κατηγορίες:

 • Παραβάσεις αυτοκινήτων:
  – Ταχύτητα: Διακόσιες δεκατρείς (213)
  – Μέθη: Είκοσι (26)
 • Παραβάσεις δικύκλων:
  – Μη χρήση προστατευτικού κράνους: Δώδεκα (12)
  – Στέρηση ασφαλιστηρίου: Έξι (6)
  – Θόρυβοι: Μία (1)
  – Στέρηση άδειας οδήγησης: Οκτώ (8)
  – Μέθη: Μία (1)
  – Λοιπές παραβάσεις: Είκοσι τρείς (23)

 

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply