Διαδικασίες για την Πιστοποίηση της πατάτας Χρυσοβίτσας

Την πιστοποίηση της πατάτας Χρυσοβίτσας, προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου. Τη σχετική δήλωση έκανε ΤΗΝ 09/03/2012 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με αφορμή την πρωτοβουλία των παραγωγών της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου για τη διανομή δωρεάν πατάτας στην πόλη των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«O πρωτογενής τομέας χρειάζεται από όλους μας τη στήριξη. Σήμερα η πρωτοβουλία των παραγωγών της πατάτας Χρυσοβίτσας, είχε ένα διττό ρόλο για την τοπική οικονομία. Πρώτα απ’ όλα να διατεθεί ένα αγνό και ασφαλές προϊόν του τόπου μας και δεύτερον, οι καταναλωτές να μην είναι υποχρεωμένοι, να πληρώνουν οποιαδήποτε διαφορά υπεραξίας προκύπτει μεταξύ χωραφιού και ραφιού.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφερειακή Αρχή στο πλέγμα δράσεων που έχει προγραμματίσει για την ανάπτυξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, έχει σχεδιάσει και εντάξει δραστηριότητες για την πατάτα Χρυσοβίτσας. Από πέρυσι έχουμε στείλει ολοκληρωμένο φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσει η πιστοποίηση της πατάτας Χρυσοβίτσας, ώστε να κάνει και αυτή το μεγάλο άλμα που επιβάλλεται και δεύτερον έχουμε δρομολογήσει τον αναδασμό της Χρυσοβίτσας, προκειμένου να αυξήσουμε την εκμηχάνιση της περιοχής».

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply