ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: “Σιωπή”

Η «Σιωπή» στο δημοτικό θέατρο από την ερχόμενη Τετάρτη:

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα το φεστιβάλ «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» που οργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου. Την τρέχουσα εβδομάδα θα φιλοξενήσει την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΙ με το έργο «Σιωπή».

Το έργο «Σιωπή» είναι μια συρραφή κειμένων που αναδεικνύουν το κλίμα της εποχής κατά την άνοδο του τρίτου Ράιχ στην εξουσία και πριν το ξέσπασμα του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου με όλες τις καταστροφικές του συνέπειες. Ένας άντρας και μια γυναίκα αντιμετωπίζουν την κατάσταση της εποχής και μέσα από τους μονόλογους τους δείχνουν τα όρια της ανθρώπινης ψυχής σε συνθήκες πίεσης των τυραννικών καθεστώτων.

– Παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Σιάφης και Γιολάντα Καπέρδα.
– Μουσική ο Αλέξης Μπάγιας που παίζει ζωντανά με την κιθάρα του στη σκηνή.
– Τη σκηνογραφία επιμελήθηκε η Αγγελική – Βασιλική Σιδέρη, τους φωτισμούς ο Βαγγέλης Νέτης και την σκηνοθεσία η Γιολάντα Καπέρδα.
– Προλογίζει ο Μιχάλης Μπίζιος.
– Σύνθεση αφίσας: Νίκος Οικονόμου.
– Φωτογραφίες: Δημήτρης Ντάρας.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο δημοτικό θέατρο Ιωαννίνων (Μετσόβου και Ακτής Μιαούλη γωνία, «παλαιά σφαγεία») από την Τετάρτη 5 έως και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 9.15 το βράδυ.

Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €. Μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, μέλη ΚΑΠΗ, ΑΜΕΑ και ανέργοι (με κάρτες): 7,00 €.

Το φεστιβάλ «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ που θα παρουσιάσει δύο παραστάσεις της ανατρεπτικής κωμωδίας του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Βούτυρο» και θα κλείσει με τρεις παραστάσεις του έργου «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ – ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply