ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: “Οι Δύο Θεοί” του Λένου Χρηστίδη

Με τρεις συνεχόμενες παραστάσεις συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα η β’ φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο (πολιτιστικός πολυχώρος, παλαιά σφαγεία). Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 9 το βράδυ ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει το βραβευμένο με το βραβείο «Κάρολος Κουν» έργο του Λένου Χρηστίδη «Δύο Θεοί».

Το φεστιβάλ που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου περιλαμβάνει ως γνωστόν παραστάσεις από ολιγομελείς θιάσους, οι οποίες έχουν αποσπάσει πλήθος επαινετικών κριτικών τόσο στο κέντρο, όσο στην περιφέρεια.

Οι “Δύο Θεοί” είναι η ιστορία δύο φίλων που αποφασίζουν με συνοπτικές διαδικασίες και ελλείψει χρόνου, να αποδώσουν στην ανθρωπότητα την αιωνιότητα που της αξίζει. Είναι η ιστορία δύο ακούσιων συγκατοίκων που αποφασίζουν να δώσουν στους φίλους τους την αιωνιότητα που τους αξίζει. Είναι η ιστορία δύο κολλητών που αποφασίζουν να δώσουν στον εαυτό τους την αιωνιότητα που τους αξίζει. Είναι η ιστορία δύο φυλακισμένων που μέσα σε μια στιγμή θα απελευθερωθούν για πάντα. Είναι η ιστορία δύο άσχετων που μέσα σε μια στιγμή θα γνωρίσουν τα πάντα. Είναι η ιστορία δύο θνητών που μέσα σε μια στιγμή θα ζήσουν για πάντα. Είναι η ιστορία της Ιστορίας.

Έργο γραμμένο το 1999, απέσπασε το βραβείο «Κάρολος Κουν», ως το καλύτερο ελληνικό θεατρικό έργο εκείνης της χρονιάς, ενώ η παράσταση, ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας Ελληνικού έργου, «Κάρολος Κουν», για τη περίοδο 2010–11. Η παράσταση παίχτηκε για δύο σεζόν (2010-11 και 2011-12) στο «Studio Μαυρομιχάλη» στην Αθήνα. Επίσης παίχτηκε για 4 παραστάσεις στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, τον Απρίλιο του 2012.

Δευτέρα 8, Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 9.οο μ.μ. Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» Λένου Χρηστίδη «Δύο Θεοί»:
– Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής,
– Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας,
– Μουσική επιμέλεια: Νίκος Βίττης,
– Φωτισμοί – Βίντεο: Στέφανος Κοπανάκης,
– Επιμέλεια Κίνησης: Στέλλα Κρούσκα,
– Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παρτσάφα.
– Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Νινιός, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης

Τιμή εισιτηρίου: 12 € γενική είσοδος. Διάρκεια παράστασης: 90’

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ και του Πνευματικού Κέντρου, τα καταστήματα (Πουτέτση 1α), (Γρ. Σακκά 20), τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» (Κ. Κατσαδήμα 7) και «Αναγνώστης» (Πυρσινέλλα 11). Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο και ΕΡΑ – σταθμός Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply