ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: “Η Αόρατη αλυσίδα”

Συνεχίζεται Σαββατοκύριακο και Δευτέρα στο δημοτικό θέατρο (πολιτιστικός πολυχώρος, παλαιά σφαγεία) η «β’ φθινοπωρινή αυλαία» με έναν νέο κύκλο παραστάσεων. Το Σάββατο 13/10, ώρα 9.00’ μ.μ., την Κυριακή 14/10 ώρα 7.00’ μ.μ., και τη Δευτέρα 15/10, 9.00’ μ.μ. ο Θεατρικός Οργανισμός «Altera Pars» παρουσιάζει το έργο του Carlos Ferrera «Αόρατη Αλυσίδα» με συντελεστές:

– Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ – Δημήτρης Ψαρράς,
– Σκηνοθεσία: Δήμητρα Αράπογλου,
– Σκηνογράφος: Έλενα Χριστούλη,
– Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα,
– Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας,
– Μουσική /Σύνθεση ήχων: Μάριος Αριστόπουλος,
– Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα.
– Τους ρόλους (Όλγα, Ιρίνα, Μάσα) ερμηνεύει η Μίνα Χειμώνα

Διάρκεια παράστασης: 70’
Τιμή εισιτηρίου: 12 € γενική είσοδος, 10 € φοιτητές, άνεργοι, ηλικιωμένοι.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ και του Πνευματικού Κέντρου, τα καταστήματα (Πουτέτση 1α), (Γρ. Σακκά 20), τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» (Κ. Κατσαδήμα 7) και «Αναγνώστης» (Πυρσινέλλα 11). Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο και ΕΡΑ – σταθμός Ιωαννίνων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα σπίτι… μια οικογένεια… τρεις αδελφές: Η Όλγα, η Ιρίνα και η Μάσα, που τις ενώνει ένα οικογενειακό μυστικό που ποτέ δεν θέλησαν να ομολογήσουν…

Τρεις αδελφές, τρίδυμες, που ενώ γεννήθηκαν με μόλις μερικά λεπτά διαφορά η μία απ’ την άλλη, είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Καθεμιά τους παρουσιάζει τη δική της εκδοχή για την πραγματικότητα…

Η μεγάλη μανιώδης με τις ταινίες του Χόλιγουντ, η μεσαία εξαρτημένη από τις ραδιοφωνικές σαπουνόπερες και η τρίτη, επαγγελματίας πόρνη. Στην Αόρατη Αλυσίδα, η πραγματικότητα της μιας αδελφής διαψεύδει την πραγματικότητα της άλλης, συμπληρώνοντας το πάζλ της πραγματικότητας του θεατή.

Η εξιστόρηση της μίας, ανατρέπει την προηγούμενη και προλειαίνει το έδαφος για την έλευση της επόμενης. Και οι τρεις όμως συνδέονται με μια αόρατη αλυσίδα, που είναι αδύνατον να σπάσουν, όσο κι αν ισχυρίζονται πως αυτό θέλουν.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 9.00 το βράδυ με την επανάληψη του Αναλόγιου «Η σιωπή του ξερόχορτου» του Σωτήρη Δημητρίου που διαβάζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του συγγραφέα και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply