ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: “Βρυκόλακες” Ερρίκου Ίψεν

Αυλαία για το φθινόπωρο στο δημοτικό θέατρο με τους «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν:

Η «Φθινοπωρινή αυλαία στο δηματικό θέατρο» που οργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου ολοκληρώνεται με τις παραστάσεις του έργου «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν, έχοντας χορηγούς επικοινωνίας του φεστιβάλ το Δημοτικό Ραδιόφωνο και την ΕΡΑ – ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων.

Οι «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικηφόρου Νανέρη, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Αθήνα και Βόλο ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις Ελλάδας. Οι συντελεστές της παράστασης ξαναζούν τη μοναδική εμπειρία παρέα με το κοινό τιμώντας έτσι τον αγαπημένο τους σκηνοθέτη και φίλο Νικηφόρο Νανέρη, που “έφυγε” απρόσμενα από κοντά μας.

Το έργο πραγματεύεται, μέσα από τη δραματική περιγραφή της οικογένειας των Άλβινγκ, την κοινωνική υποκρισία, τους «βρυκόλακες» που κληρονομούνται από τους αυστηρούς θεσμούς, τους συμβιβασμούς, το «νόμο» και την «τάξη» που υποβάλλουν οι αταίριαστες με την ανθρώπινη ψυχή, συμπεριφορές αλλά και την ασφυκτική πίεση που ασκούν συχνά στον άνθρωπο οι κοινωνικοί κανόνες.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νικηφόρος Νανέρης
– Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
– Φωτισμοί: Κώστας Τατάκος
– Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Μίνα Χειμώνα, Κωνσταντίνος Φάμης
– Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:
– Μίνα Χειμώνα – Έλεν Άλβινγκ
– Σταύρος Μερμήγκης – Πάστορας Μάντερς
– Κωνσταντίνος Φάμης – Όσβαλντ
– Μανώλης Σορμαΐνης – Ιάκωβος Έγκστραντ
– Κατερίνα Γερονικολού – Ρεγγίνα

Οι τελευταίες αυτές παραστάσεις του φεστιβάλ «Φθινοπωρινή αυλαία στο δηματικό θέατρο» θα δοθούν στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Ιωαννίνων (Μετσόβου και Ακτής Μιαούλη γωνία, «παλαιά σφαγεία») την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 9.00 μ.μ., καθώς και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 8.00 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (Κανονικό) – 10 ευρώ (Φοιτητικό – Μαθητικό – ΑΜΕΑ [άτομα με ειδικές ανάγκες]). Χορηγός Παράστασης: Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply