“Δημιουργία Ξανά”: Ανακοίνωση

Δημιουργία ΞανάΑνακοίνωση της «Δημιουργίας Ξανά»:

«« Πολιτική από τους πολίτες κόντρα στο ρεύμα:

Η «Δημιουργία, ξανά!» εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της διότι το Πρώτο Θέμα εξακολουθεί να κατασκευάζει ειδήσεις. Θα περιμέναμε το στοιχειώδες στην δημοσιογραφική δεοντολογία: τη διασταύρωση της πληροφορίας. Προς αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλούμε να υπογραμμιστεί ότι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της «Δημιουργίας» έγινε την Πέμπτη 28/02/13, άρα οι αποφάσεις του δεν μπορεί να σχετίζονται με σχόλιο του κου Τζήμερου που διατυπώθηκε την επομένη ημέρα.

Όπως γνωρίζετε η «Δημιουργία, ξανά!» οργανώνεται και οδεύει προς ανοιχτό συνέδριο με κύρια θέματα πολιτικές για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και πολιτειακές μεταρρυθμίσεις για πραγματική δημοκρατία και κράτος δικαίου. Είναι το πρώτο συνέδριο πολιτικού σχηματισμού στην Ελλάδα που θα περιλαμβάνει εκτενή διαδικτυακή διαβούλευση με δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από κάθε γωνιά της γης.

Το καταφέραμε, μολονότι είμαστε κίνημα πολιτών μόλις ενός έτους. Είναι ευπρόσδεκτη η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων για τη στρατηγική μας, τόσο μεταξύ των απλών μελών μας όσο και ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του Προέδρου. Ο ιδρυτής μας Θάνος Τζήμερος, παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου δίνοντας μαθήματα δεοντολογίας, ώστε να συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές με την ιδιότητα του απλού μέλους.

Μία πολιτική δύναμη που δεν προέρχεται ούτε από πολιτικά τζάκια ούτε από ρετάλια άλλων κομμάτων, μπήκε στην πολιτική, όχι για να γίνει ένα ακόμα κόμμα του θλιβερού πολιτικού σκηνικού, αλλά για να το ξηλώσει εκ βάθρων. Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί πολλούς παρατρεχάμενους του συστήματος – ελπίζουμε τα περισσότερα ΜΜΕ να μην ανήκουν σ’ αυτούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
Τ.Θ. 20069, ΑΘΗΝΑ 118 10
ΤΗΛ: 211.8005665
FAX: 211.8003365
www.dimiourgiaxana.gr
e-mail: press@dimiourgiaxana.gr »»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply