Δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

Α. ΚαχριμάνηςΣυνάντηση θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό, προκειμένου να συζητήσουν για τις εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου και του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», καθώς και για άλλες υπάρχουσες προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ήδη σε επικοινωνία με το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού εκφράστηκε ο προβληματισμός για το τελικό ύψος των πιστώσεων, αλλά και το χρόνο καταβολής τους, μετά τις αλλαγές στα συναρμόδια Υπουργεία. «Καταλαβαίνετε πως με αυτές τις συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δημοπρασίες έχουν πλέον άλλους τρόπους εκτέλεσης, σε σχέση με το 2009 όταν έγιναν οι εργασίες στο γήπεδο Ζωσιμαδών, δεν θα μπορέσουν, μέχρι να αρχίσει η νέα σεζόν του πρωταθλήματος, να έχουν προχωρήσει κάποιες εργασίες», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση του γηπέδου του Εθνικού Σταδίου από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για το πρωτάθλημα της Super League, υπογράμμισε: «Δεν θεωρώ πως η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, από τη στιγμή που δεν θα αγωνιστεί στο ΟΥΕΦΑ, ότι θα έχει πρόβλημα να παίξει στο υπάρχον γήπεδο».

Προμελέτη σκοπιμότητας για το κτιριακό συγκρότημα «Δομπόλη»:

Την ανάθεση του έργου «Εκπόνηση προμελέτης σκοπιμότητας για αξιοποίηση του κτηριακού συγκροτήματος ΔΟΜΠΟΛΗ», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ στην εταιρεία «Core Strategy Α.Ε.», ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Σε δηλώσεις του ο Περιφέρειας, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε:

«Ως αιρετή Περιφέρεια μας ενδιαφέρει οι υπηρεσίες να σταματήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή την καταβολή ενοικίων. Καταλαβαίνετε ότι κάθε κτήριο δημοσίου συμφέροντος στην περιοχή, μας ενδιαφέρει να αξιοποιηθεί και κατ’ αυτόν τον τρόπο να τελειώνουν οι ενοικιαζόμενοι χώροι είτε από πρωτοβάθμιους ΟΤΑ είτε από άλλες αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Μην ξεχνάτε πως έχουμε παραχωρήσει κτήριο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σε άλλους οργανισμούς. Μας ενδιαφέρει όλα αυτά να είναι σε δημόσια κτήρια σε όλη την Ήπειρο. Ήδη έχει ξεκινήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας μια προσπάθεια για να βρει χώρο για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση θα λάβουμε πρωτοβουλίες».

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply