Δηλώσεις Δημάρχου για Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Έκκληση προς όλους, να αποφύγουν αύριο (22/09/2011) τη χρήση του αυτοκινήτου, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Αφορμή η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, κατά την οποία ο Δήμος απαγορεύει την κίνηση των οχημάτων, στους εμπορικούς δρόμους που πρόκειται σε λίγους μήνες να πεζοδρομηθούν.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, η κίνηση θα απαγορευθεί στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Μελανίδη, Βλαχλείδη, Οπλαρχηγού Πουτέτση, Γρηγορίου Σακκά και Ζυγομάλλη. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος ζήτησε να αποφευχθεί το παρκάρισμα στους συγκεκριμένους δρόμους πριν την ώρα έναρξης της απαγόρευσης, ώστε έτσι να δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε όλοι, μία μικρή γεύση του κέντρου της πόλης που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.

«Είναι μία ευκαιρία ώστε να κατανοήσουμε όλοι ότι λιγότερα αυτοκίνητα σημαίνουν καλύτερη πόλη. Περισσότερη ποιότητα στη ζωή. Άλλωστε, όπως φαίνεται, ο κόσμος που λέει όχι στο ΙΧ αυξάνεται», υπογράμμισε ο Δήμαρχος. Ο κ. Φίλιος ευχαρίστησε την Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων το οποίο αύριο διαθέτει ένα λεωφορείο, το οποίο δωρεάν για το κοινό, θα κάνει το γύρο της λίμνης από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αναδειχθεί η αξία αλλά και η αποτελεσματικότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς.Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι κι αυτή τη φορά η συνεργασία του Δήμου με την Τροχαία Ιωαννίνων υπήρξε άριστη.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply