Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων

Την Δευτέρα 10 Σεπ. ’12 μια μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αντιπροσωπειία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων αποτελούμενη από τους Κώστα Τζιόβα, Δημήτρη Σιώρο και τον βουλευτή του κόμματος Χρήστο Μαντά επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και συναντήθηκε με την Δ/ντρια Περιφερειακής Εκπ/σης κ.Φιλιώ Νόκα.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε το συνεχές ενδιαφέρον της για τα θέματα εκπαίδευσης και της νέας γεννιάς. Η νέα σχολική χρονιά τονίστηκε ξεκινάει με πολλά προβλήματα τόσο στη χρηματοδότηση των σχολείων, στην οκονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, όσο και αν προσπαθεί η ηγεσία του υπουργείου της τρικομματικής κυβέρνησης να εμφανίσει λιγότερο οξυμμένα τα προβλήματα σε σχέση με την προηγόυμενη χρονιά και την υπό διερεύνηση παντελή έλλειψη των σχολικών βιβλίων με το σκάνδαλο της «φωτοτυπίας».!

Από την πλευρά της Περιφερειακής Δ/νσης ειπώθηκε ότι υπάρχει επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού και στο νομό Ιωαννίνων και στην Ήπειρο γενικότερα, ότι τα βιβλία σε ποσοστό 90-95% έχουν φτάσει στα σχολεία κ ότι ο ανώτερος αριθμός μαθητών ανα τμήμα είναι 25 παιδιά στα νηπιαγωγεία κ 22 μαθητές στα γυμνάσια και λύκεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσθηκε το κοινό ενδιαφέρον για τους τομείς της ειδικής και διαπολιτισμικής αγωγής και για την συνεχή επικοινωνία όσον αφορά στην ενημέρωση των μαθητών και των οικογένειών τους σε θέματα ενδοσχολικής βίας, ουσιών και θεμάτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκπ/ση με εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς οι οποίοι φέρουν και το βαρειά ευθύνη της στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους που πλήτονται ολένα και περισσότερο από τα μέτρα της εσωτερικής και της εξωτερικής τρόικας.

Όταν στο δήμο Ιωαννιτών η χρηματοδότηση των σχολείων είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με πέρισυ (με την τιμή του πετρελαίου αυξημένη κατά 50 %), με την ανεργία να φτάνει στην Ήπειρο στο ύψος του 27% έχουμε χρέος ανεξάρτητα από διαφορετικές πολιτικές απόψεις να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο.

Το σχολείο τονίστηκε είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος για μία κοινωνία. Χρειάζεται ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο και ταυτόχρονα ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο να αντισταθεί στην φτωχοποίηση της κοινωνίας. Είναι σημαντική η απαξίωση της εκπαίδευσης όταν ενώ έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης 5000 εκπαιδευτικοί οι διορισμοί ήταν μόλις 225!

Στα πλαίσια αυτά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των δασκάλων-νηπιαγωγών και καθηγητών που γίνονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply