Δελτίο τύπου παράταξης “Ήπειρος – Τόπος να ζεις”

Μετά την συζήτηση στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. προέκυψε πέραν κάθε αμφιβολίας η καθολική διαπίστωση ότι η διαδικασία δεν εξελίχτηκε ομαλά. Κατόπιν αυτού η παράταξή μας διατύπωσε την πρόταση το Περιφερειακό Συμβούλιο να απαιτήσει οι διαδικασίες να εξελιχθούν με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας και οι αποφάσεις να είναι απόλυτα αιτιολογημένες και τεκμηριωμένες με σαφή και αποδεκτά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Μεθοδεύσεις και υστεροβουλίες που διαφάνηκαν ή διαπιστώθηκαν δεν έχουν θέση σε ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο θέμα για την απασχόληση και ανάπτυξη της περιοχής, για την ίδια την ηθική καταξίωση των σχέσεων στην κοινωνία. Η αναπαραγωγή τέτοιου είδους πρακτικών, ξεπερασμένων και επικίνδυνων, πρέπει να αποκλειστεί.

Καλούμε κάθε εμπλεκόμενο και ειδικά την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη να υπερασπιστούν την διαφάνεια, την νομιμότητα και την ηθική τάξη. Στις κρίσιμες ώρες της χώρας αυτά πρέπει να είναι ο οδηγός και η πρακτική μας.

Απαιτούμε ξεκάθαρα κριτήρια, διαφανείς διαδικασίες, αιτιολογημένες αποφάσεις, προσωπική υπευθυνότητα. Αποκλεισμοί και μεθοδεύσεις δεν είναι ανεκτές.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply