Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιωαννίνων: Συγκέντρωση σχολικών ειδών

no_logoΟι ομάδες αλληλεγγύης που συναποτελούν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Οικονομίας Ιωαννίνων στηρίζουν έμπρακτα τον καθημερινό αγώνα που δίνουν όλες οι οικογένειες για να προσφέρουν στα παιδιά τους το αγαθό της γνώσης, σε συνθήκες άγριας οικονομικής κρίσης και φτωχοποίησης του λαού μας.

Σε μια περίοδο όπου και η παιδεία πλήττεται συνολικά, προσπαθούμε να σταθούμε όλοι με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη δίπλα στους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια άμεσα.

Αν και έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά ξέρουμε ότι πολλά παιδιά δεν έχουν τα απαραίτητα για το σχολείο τους ή θα χρειαστούν κάτι άμεσα.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, τους συλλόγους, τα σωματεία αλλά και τις επιχειρήσεις της πόλης να προσφέρουν σχολικά είδη, από σχολικά βοηθήματα μέχρι τσάντες και κασετίνες καθώς και γραφική ύλη κάθε είδους. Η διάθεση των ειδών που θα συγκεντρωθούν θα γίνει σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη, είτε με συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς είτε μέσω του Δικτύου.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις 6 μμ ως τη 9 μμ στο στέκι του Δικτύου, Τοσίτσα 16, Ιωάννινα ( Περιοχή Μώλος, οδός παράλληλη της Κουντουριώτου).

Διευκρινίζεται ότι η συλλογή αφορά καινούργια ή σε πολύ κατάσταση σχολικά είδη όπως:
– Τσάντα σχολική, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (κατά προτίμηση ουδέτερη ώστε να μπορεί να δοθεί σε αγόρια και κορίτσια)
– Τετράδια 30 φύλλων και 50 φύλλων
– Στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μπλάνκο
– Μπλοκ ιχνογραφίας
– Ξυλομπογιές -Χρώματα
– Κασετίνα, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (κατά προτίμηση ουδέτερη)
– Tέμπερες
– Σετ Γεωμετρίας
– Xρήσιμα βοηθήματα για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply