Δήμος Ιωαννιτών: Ανακοίνωση

Παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας:

Δύο προγράμματα, αυτό της πλύσης όλων των κάδων, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και της πλύσης των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων, υλοποιεί ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

Το πρόγραμμα πλύσης κάδων έχει υλοποιηθεί κατά το ήμισυ ενώ τις ημέρες αυτές καθαρίζονται συστηματικά πεζοδρόμια και πεζόδρομοι.

«Κάνουμε το αυτονόητο, αυτό που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Η καθαριότητα απαιτεί διαρκή προσπάθεια. Και από το Δήμο και από τους πολίτες. Ο Δήμος, εξαντλώντας όλες του τις δυνατότητες, παρεμβαίνει καθημερινά. Ζητούμε μεγαλύτερη συνεργασία και συνέπεια και από τους πολίτες», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών για μία ακόμη φορά απευθύνεται στους επαγγελματίες ζητώντας τους να τοποθετούν τα απορρίμματα μέσα στους κάδους. Πρέπει να αποφεύγουν κατά τη μεταφορά, να σέρνουν τις σακούλες στα πεζοδρόμια, γιατί πολύ συχνά ανοίγουν με αποτέλεσμα να διασκορπίζονται σκουπίδια και υγρά υπολείμματα και να δυσχεραίνει το έργο του τομέα καθαριότητας.

Μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση υγρού αποβλήτου, που καταλήγει στους κάδους απορριμμάτων, χωρίς την κατάλληλη συσκευασία, είναι τα λάδια των καταστημάτων σίτισης, μετά τη χρήση τους.

Πρόκειται για ένα είδος αποβλήτου που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, καθώς συχνά διαρρέει από τους κάδους, καταλήγει στο οδόστρωμα και προκαλεί ολισθηρότητα και κίνδυνο ατυχήματος.

Η Δημοτική Αστυνομία, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα κάνει αυστηρούς ελέγχους ώστε να επιβληθούν τα αναλογούντα πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δεν συμμορφώνονται.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply