Δήμος Ιωαννιτών: Ανακοίνωση για ΧΥΤΑ Ελληνικού

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων αντιμετώπισε με μεγάλη υπευθυνότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. Απαλλαγμένη από μικροπολιτικές νοοτροπίες και χωρίς να στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων προσπαθεί να λύσει προβλήματα πολλών δεκαετιών και να βάλει τις βάσεις για ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες και χωρίς να προηγηθεί καμία επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων αντιδημάρχων Δημήτρη Νάστου και Γιώργου Βίνη, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Μπιζανίου και Παμβώτιδας καλούνται από τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ σε σύσκεψη με θέμα την διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου Ιωαννιτών και καλεί τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να μην παραστούν στην σύσκεψη. Ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Θωμά Μπέγκα χειρίζονται με ευθύνη το θέμα.

Η πρόσκληση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων δεν απευθύνθηκε ούτε στον Δήμαρχο Ιωαννίνων, ούτε στους αρμόδιους αντιδημάρχους. Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι πρόκειται για μία πράξη αμετροέπειας και πολιτικά άκομψη.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply