Δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση κτηνοτρόφων

Στη συγκέντρωση των κτηνοτρόφων παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, Χρήστος Μαντάς, Κώστας Μπάρκας, Όλγα Γεροβασίλη, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Κοδελάς, Βασίλης Κυριακάκης.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των κτηνοτρόφων ώστε να παρθούν επιτέλους μέτρα για τη σωτηρία της κτηνοτροφίας. Μπροστά στην επερχόμενη επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση είναι απολύτως απαραίτητο να στηριχθεί άμεσα ο πρωτογενής τομέας.

Αντί για αυτό η μνημονιακή συγκυβέρνηση ξεπουλά και ιδιωτικοποιεί με εξευτελιστικούς όρους τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ μια μοναδική, στρατηγικής σημασίας εξαγωγική επιχείρηση, που δημιουργήθηκε με το μόχθο των παραγωγών της, τη στήριξη των εργαζομένων της και ολόκληρης της κοινωνίας της Ηπείρου, μια επιχείρηση στήριγμα των κτηνοτρόφων όλης της χώρας.

Το brand name της ΔΩΔΩΝΗΣ κυνηγάνε οι ιδιώτες αλλά δεν πρόκειται να τους τη χαρίσουμε. Η ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει. Οι παραγωγοί θα πάρουν στα χέρια τους την επιχείρηση που έτσι κι αλλιώς είναι γέννημα –θρέμμα του μόχθου τους και θα την αναπτύξουν σε όφελος όλης της κοινωνίας.»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply