Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου

Περιφέρεια ΗπείρουΘετική γνωμοδότηση για την παραχώρηση έκτασης του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης στη Φιλοθέη Άρτας:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθά, γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία, σε αίτημα παραχώρησης με δημοπρασία εκτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην περιοχή Φιλοθέης και Φιλοθέη – Γεωργουσοί Π.Ε. Άρτας αντίστοιχα, με την προϋπόθεση εξαίρεσης των εκτάσεων που ζητά για δική του χρήση ο Δήμος Αρταίων.

Το αίτημα έχει υποβληθεί για παραγωγή φυτών μηλιάς και φράουλας, από την εταιρεία Αφοι ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ, η οποία παράγει και εξάγει φυτικά προϊόντα στη Ν.Α. Ευρώπη, απασχολώντας δεκάδες ντόπιους εργαζόμενους.

«Διάβασα την πρόταση που υποβλήθηκε και θεωρώ ότι αποτελεί πρωτοπορία σε όλη την Ελλάδα πάνω στην αγροτική οικονομία, η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, βοηθώντας έτσι και στην αντιμετώπιση της ανεργίας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης.

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ, έργου ύδρευσης στο Δήμο Αρταίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης:

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Αντικατάσταση τμήματος καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης (Β’ φάση)», με τελικό δικαιούχο το Δήμο Αρταίων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 584.350 ευρώ και με αυτό προβλέπεται η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που διαχειρίζεται ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, που κρίνεται απαραίτητη καθώς παρουσιάζονται λόγω διαρροών μεγάλες διαρροές νερού, υψηλή κατανάλωση ρεύματος και εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη δημόσια Υγείας, λόγω της σκουριάς του προς αντικατάσταση χαλυβδοσωλήνα.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply