Απάντηση Χ. Γκόκα στο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για το ΤΕΙ Ηπείρου

ΠΑΣΟΚΑπάντηση Χρήστου Γκόκα στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας για το ΤΕΙ Ηπείρου αναφορικά με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»:

«« Όπως ανέφερα και σε προηγούμενες δηλώσεις μου, τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε κορυφαίας σημασίας τοπικά ζητήματα είναι περισσότερο χρήσιμη και απαραίτητη η συνεργασία και η συνεννόηση των τοπικών φορέων και παραγόντων, παρά οι άγονες αντιπαραθέσεις και οι κακόπιστες κριτικές.

Μας απασχολεί ιδιαίτερα αυτές τις μέρες το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» σε σχέση με το μέλλον και την προοπτική του ΤΕΙ Ηπείρου. Θεωρώ τουλάχιστον ατυχή τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για το θέμα αυτό και την αναφορά του σε πρόσωπα που οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή.

Μέσα στον αντιπολιτευτικό τους οίστρο κάποιοι αποφεύγουν τις απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα της χώρας εδώ και καιρό. Όπως και στην ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές επιμένοντας να μην αλλάξει τίποτα σ΄ αυτή τη χώρα, χωρίς όμως να προτείνουν εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μνημονιακή δέσμευση ή μια αναγκαία εξέλιξη για τη δημιουργία ισχυρών ακαδημαϊκών και αναπτυξιακών κέντρων;

Γιατί αποφεύγουν κάποιοι την αλήθεια και μιλάνε για υπογραφή της καταστροφής του τόπου, τώρα, μετά τις προηγούμενες βαρύγδουπες εκφράσεις τους για προδοσίες και άλλα παρόμοια;

Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την πορεία της ανασυγκρότησης της χώρας μας και η ανάγκη αυτή δεν μπορεί να ακυρωθεί από λάθη σε επί μέρους χειρισμούς και επιλογές. Κάποιοι επιλέγουν την επιστροφή στο παρελθόν και την αναπαραγωγή αρρωστημένων καταστάσεων και οικοδομούν πάνω στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Και αυτά είναι τα στοιχεία πολιτικής που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με καταστροφικά αποτελέσματα.

Απέναντι στην εμμονή σε ξεπερασμένες αντιλήψεις και τακτικές, υπάρχει η επιλογή που εκφράζει την υπεύθυνη και σοβαρή στάση απέναντι στα προβλήματα με επίγνωση των καταστάσεων και ευαισθησία απέναντι στον πολίτη.Mε γνώμονα το καλό του τόπου μας. Και πάντως μακριά από ψηφοθηρικές πρακτικές που δεν συνοδεύονται από ουσία και αποτελεσματικές ενέργειες για τη λύση των προβλημάτων. Με περιστασιακές και επικοινωνιακές αντιδράσεις.

Οι απόψεις μου για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» γενικότερα και ειδικότερα οι προτάσεις του σχεδίου για την Άρτα, και στο πρώτο και στο δεύτερο σχέδιο, έχουν κατατεθεί δημόσια με ευθύτητα.

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζω καθημερινά τον αγώνα σ΄ όλα τα επίπεδα για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για το ΤΕΙ Ηπείρου και τα τμήματα της Άρτας, σε κοινοβουλευτικό και κομματικό επίπεδο. Όπως και με την κοινή με την Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου συνάντηση της προηγούμενης Πέμπτης στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και με τη χθεσινή νέα συνάντησή μου με τον κύριο Υπουργό στο γραφείο του.

Σ’ αυτή την προσπάθεια για ένα θέμα που απασχολεί όλη την Άρτα, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα επίσης σοβαρά θέματα, πρέπει όλοι μαζί να βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply