Απάντηση Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το 583 ΤΠ στην Κόνιτσα

kasisΑπάντηση απέστειλε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην από 21/06/2013 αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής, με θέμα το ψήφισμα του Δήμου Κόνιτσας αναφορικά με τη «Σχεδιαζόμενη κατάργηση 583 Τάγματος Πεζικού».

Στην απάντηση, που υπογράφει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης αναφέρεται επί λέξει πως: “Δεν υφίσταται συγκεκριμένη απόφαση που να αφορά το 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα, ενώ η περαιτέρω διερεύνηση της αναγκαιότητας πιθανού μετασχηματισμού αυτού, θα εξεταστεί μελλοντικά από το Γ.Ε.Σ.Η υπόψη μονάδα ευρισκόμενη σε νευραλγικό χώρο και επιδεικνύοντας σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, στην ευαίσθητη περιοχή της Κόνιτσας, αντιμετωπίζεται από την πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία με τη δέουσα προσοχή.”

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Κασσής δήλωσε πως: “Είναι εξαιρετικά θετικό που το ΥΕΘΑ αντιμετωπίζει το θέμα του 583 ΤΠ στην Κόνιτσα με ρεαλισμό και αναγνωρίζει την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, άλλα και το αίσθημα ασφάλειας που εμφυσά γενικότερα στην παραμεθόρια περιοχή του νομού Ιωαννίνων.”

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply