Αντικατοχική εκδήλωση Α.Φ.Κ. Τόλμη

Διεξήχθη την 10/11, η μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που διοργάνωσε η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη Ιωαννίνων. Η διεξαγωγή δεν ήταν εύκολη, αφού η έναρξη της εκδήλωσης παρεμποδίστηκε για λίγο χρονικό διάστημα από τους «γνωστούς αγνώστους» που έκαναν πάλι την «ειρηνική» εμφάνισή τους με ρόπαλα και κράνη, φωνάζοντας τα γνωστά ανεδαφικά και απαράδεκτα συνθήματα.

Η απόφαση του κυρίου Αργυρόπουλου να προχωρήσει με τη δική μας συνοδεία προς τους κρανιοφόρους οδήγησε στην διάλυση της συγκέντρωσης με τα άτομα να απομακρύνονται μυστηριωδώς, προτού εμφανιστούν οι δυνάμεις της αστυνομίας για να επιληφθούν της κατάστασης. Για ακόμη μια φορά, η δύναμη της αλήθειας των αόπλων επισκίασε τη βία των όπλων που κάποιοι προτάσσουν για να τη φιμώσουν.

Όπως είχαμε ανακοινώσει, κύριος ομιλητής ήτανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Βετεράνοι 1974», Νίκος Αργυρόπουλος, ο οποίος ξαναζωντάνεψε με την ομιλία του τον πόλεμο του 1974, αποκαλύπτοντας σοκαριστικές αλήθειες για τα γεγονότα της εισβολής αλλά και των μετέπειτα χρόνων. Προς μεγάλη μας τιμή και χαρά, στην εκδήλωση παρευρέθησαν και δύο συμπολεμιστές του κυρίου Αργυρόπουλου και βετεράνοι του πολέμου, οι οποίοι ήταν εκ των ηρωικών υπερασπιστών της ελευθερίας της Κύπρου.

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στους βετεράνους που χάραξαν τον δρόμο και όρισαν τα πρότυπα για τον αγώνα που διεξάγουμε για απελευθέρωση. Χρέος μας προς αυτούς είναι η απελευθέρωση της Κύπρου και η εκδίωξη του Τούρκου από την πατρώα γη μας. Παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους τίμησαν με το παρών τους την εκδήλωση και τους βετεράνους. Η στήριξη που δείχνει η Κυπριακή φοιτητιώσα νεολαία αλλά και οι Ελλαδίτες αδελφοί μας αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση και μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply