Ανακοίνωση Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ιωαννίνων

Οι λέξεις «οργή» και «θλίψη» είναι λίγες για να χαρακτηρίσουν την στυγερή δολοφονία δύο νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την Τρίτη το απόγευμα σε συμπλοκή με κακοποιούς στην περιοχή του Κηφισού.

Ο θλιβερός χτεσινός απολογισμός των δύο νεκρών αστυνομικών και δύο ακόμα – ευτυχώς εκτός κινδύνου – συναδέλφων τους, θυμίζει περισσότερο «εμπόλεμη κατάσταση» παρά ένα κράτος που μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία στους κατοίκους του.

Η παρουσία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., μόλις λίγη ώρα πριν δεχτούν τα πυρά οι άτυχοι αστυνομικοί, στην Πρεσβεία της Λιβύης για να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία για την πρωτοφανή αιματοχυσία και την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην γειτονική χώρα, φάνηκε δυστυχώς, κάτι παραπάνω από προφητική, καθώς η κρίση αξιών έχει αρχίσει να χτυπάει και την πόρτα της χώρα μας. Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά.

Εν ψυχρώ δολοφονία με καλάσνικοφ, στην καρδιά της Αθήνας! Ας λάβει επιτέλους η ελληνική πολιτεία τις ευθύνες που τις αναλογούν και να προστατεύσει αυτούς που μας προστατεύουν. Όχι άλλο αίμα αστυνομικών, παιδιών της γενιάς μας, που διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε μέρα για έναν πενιχρό μισθό.

Η ελληνική αστυνομία κάτω από καθεστώς διάλυσης και πλήρους απαξίωσης δεν μπορεί να είναι το εξιλαστήριο θύμα του κάθε εγκληματία που κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσα μας.

Το να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας όλοι οι νέοι και οι νέες, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι δεδομένο, το να κάνουμε κάτι να σταματήσει αυτός ο κύκλος βίας είναι το δύσκολο αλλά και το επιβεβλημένο.

Γιατί πίσω από το αλεξίσφαιρο του αστυνομικού δεν προστατεύεται μόνο η ζωή του, αλλά και η Δημοκρατία μας, η αξιοπρέπεια μας, η ίδια μας η λογική.

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply