Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων

Η νεολαία ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Ο θεσμός του ασύλου, ως η εγγύηση της δυνατότητας Ελεύθερης Διακίνησης Ιδεών στο χώρο του Πανεπιστημίου, για εμάς, ως νέους Σοσιαλιστές, αποτελεί συστατικό στοιχείο του όρου «Πανεπιστήμιο». Γι’ αυτό και είμαστε αδιαπραγμάτευτοι ως προς την ύπαρξη του και αποκρούουμε κατηγορηματικά κάθε ιδέα αναθεώρησης του πλαισίου λειτουργίας του ή κατάργησης του, την οποία και θεωρούμε σκόπιμη και συντηρητική.

Κάθε τέτοια άποψη, πέραν του αυτονόητου λαϊκισμού που την χαρακτηρίζει, έχει ως σκοπό την κατάργηση του ίδιου του Πανεπιστημίου, ως χώρου που γεννά και διακινεί ιδέες, αξίες και γνώση. Έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας κοινωνίας φόβου και υποταγής με ακραίες και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Προφανές είναι επίσης, ότι η ύπαρξη και η λειτουργία του ασύλου διέπεται από κανόνες. Κανόνες οι οποίοι νοηματοδοτούν και το σκοπό της ύπαρξης του, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την κάλυψη και υπεράσπιση παράνομων πράξεων από όπου και αν προέρχονται.

Τις τελευταίες ημέρες στη Νομική Σχολή της Αθήνας, ζήσαμε μία καταστρατήγηση του θεσμού του ασύλου. Καταστρατήγηση όχι από τους εξαθλιωμένους μετανάστες, για τους οποίους νιώθουμε αλληλεγγύη αλλά από αυτούς που αξιοποιώντας την ανθρώπινη τραγωδία τους, τους οδήγησαν στο κτίριο της Νομικής, εμπαίζοντας τους. Από αυτούς που σταμάτησαν τη λειτουργία μίας Σχολής – Κοιτίδας της γνώσης και της Επιστήμης για μικροκομματικά οφέλη. Από τη λειτουργία μίας ανεύθυνης, ανεδαφικής και δήθεν ριζοσπαστικής «αριστεράς» και συνονθυλεύματα λούμπεν αριστερών, η οποία ρίχνει νερό στο μύλο της συντήρησης και της ακροδεξιάς, που ζητά να καταργηθεί το άσυλο από τις Πανεπιστημιακές σχολές, μιας δεξιάς που έχει μετατρέψει σε άβατο της χρυσής αυγής (φασιστικής και παρακρατικής οργάνωσης) την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα.

Σε κάθε όμως περίπτωση, πιστεύουμε όπως αποδείχθηκε περίτρανα και τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, ότι με σύνεση και ηρεμία, με συναίσθηση της κατάστασης, και με μια αντίληψη ειρηνικής διευθέτησης των προβλημάτων, μπορούμε να πετύχουμε λύσεις που να μην απαιτούν βία έναντι των συνανθρώπων μας – μεταναστών, που χρειάζονται πέραν της συμπόνιας και ρεαλιστικές απαντήσεις στο πρόβλημα τους.

ΥΓ: Καλούμε την ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων καθώς επίσης και κάθε άλλη πολιτική νεολαία (σε τοπικό επίπεδο) να τοποθετηθεί επί του θέματος ανοικτά και γιατί όχι να γίνει δημόσια αντιπαράθεση ούτως ώστε να συμβάλλουμε στην βελτίωση της κατάστασης στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας μας, στο βαθμό που μπορούμε, μέσα από την σύνθεση διαφορετικών ιδεών και το δημοκρατικό διάλογο, όχι προσχηματικού χαρακτήρα. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply