Ανακοίνωση Κοινωνικής Συμφωνίας για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες

no_logoΑνακοίνωση της “Κοινωνικής Συμφωνίας” για το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες:

«« Ο θάνατος του Λαϊκού Ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δεν αποτελεί μεγάλη απώλεια μόνο για την χώρα του, αλλά και για την δημοκρατία και τον σοσιαλισμό παγκόσμια.

Ο Ούγκο Τσάβες ήταν ένας γνήσιος επαναστάτης, που αγωνίστηκε μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του για την επικράτηση της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα του. Ήταν ένας δυναμικός και εμπνευσμένος ηγέτης που τόλμησε να τιμωρήσει άμεσα και παραδειγματικά τη διαφθορά του κρατικού μηχανισμού και τραπεζικού συστήματος. Αρνήθηκε την ένταξη της χώρας του στο Δ.Ν.Τ. αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αποκλείοντας τα ντόπια και ξένα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Ο λαός της Βενεζουέλας τον τίμησε για το έργο του με την εκλογή του σαν Πρόεδρο της χώρας του επί τέσσερις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Ούγκο Τσάβες άφησε στο λαό του και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική μια ισχυρή δημοκρατική παρακαταθήκη που γίνεται παράδειγμα φιλολαϊκής διαχείρισης της εξουσίας για όλο τον κόσμο. Δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ο «Ηγέτης των φτωχών»! »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply