Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων

Καταγγέλλουμε τα μέλη της παράταξης της ΝΔ στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, Αλέκο Ευθυμίου και Νίκο Κρικώνη, που πιεσμένα από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, αλλά κυρίως από την ανυπαρξία της απήχησης των θέσεών τους στους εργαζόμενους, μπήκαν στο γραφείο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, την Παρασκευή λίγο πριν τις 7:00 το απόγευμα και επιτέθηκαν στον πρόεδρο του Σωματείου και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Χρήστο Μεντή.

Οι φελλοί της κυβερνητικής-εργοδοτικής παράταξης της ΝΔ δεν μπορούν ούτε να επιπλεύσουν μέσα στη θάλασσα των προβλημάτων των εργαζομένων στους Δήμους. Ταυτόχρονα η οργανωμένη δράση του ΠΑΜΕ στο χώρο των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία – που όχι μόνο στήριξε τους εργαζόμενους αλλά κυριολεκτικά επωμίστηκε όλο το βάρος και την ευθύνη των κινητοποιήσεων – έφερε σε τέτοιο αδιέξοδο τους τραμπούκους της ΝΔ στο σωματείο ΟΤΑ, που θεώρησαν ότι προπηλακίζοντας τον πρόεδρο του Σωματείου θα σταματούσαν την δράση του ΠΑΜΕ.

Τόσο οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στην κοινωφελή εργασία, όσο και οι εργαζόμενοι από οποιονδήποτε εργασιακό χώρο, μπορούν να καταλάβουν και μόνο από αυτό το γεγονός, ότι η μοναδική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, στην πολιτική που ξεκινάει από την Ε.Ε., που υπηρετούν τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η εγγύηση για την λαϊκή οργάνωση της αντεπίθεσης είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Οι τραμπουκισμοί από τους συνδικαλιστές της ΝΔ και οι απειλές των αιρετών τους στην Περιφέρεια, στους διάφορους Δήμους και στα Σωματεία όχι μόνο δεν επηρεάζουν και δεν αποθαρρύνουν τις λαϊκές οικογένειες που έχουν εξαθλιωθεί, αλλά αντίθετα τις οδηγούν πιο γρήγορα σε συμπεράσματα για το είδος του αγώνα που πρέπει να κάνουν. Δηλαδή τον αγώνα που να κατευθύνεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Το ξέρουν και το ξέρουμε. Ούτε η καταστολή, ούτε οι τραμπουκισμοί, ούτε η τρομοκρατία μπορεί να σταματήσει το οργανωμένο ταξικό κίνημα που δυναμώνει. Τέτοιου είδους ενέργειες αποκαλύπτουν το αδιέξοδο που έχουν βρεθεί οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, την απόγνωσή τους να πείσουν τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα είναι για το «καλό» τους. Μαζική απάντηση δίνουμε στην απεργία στις 18/10 και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 π.μ. στο δημαρχείο.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply