Αναβίωση της αθλητικής διοργάνωσης “Μπιζάνιος Δρόμος”

no_logoΠραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, για δεύτερη χρονιά η Γιορτή του αθλητισμού, αφιερωμένη στα 100 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, ο Μπιζάνιος Δρόμος 2013, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου με τη συμμετοχή 1.300 αθλητών κάθε ηλικίας.

Μαθητές δημοτικού, γυμνασίου αλλά και πολλοί ακόμη συμμετέχοντες έτρεξαν 11,7 χιλιόμετρα, τη διαδρομή από το Μπιζάνι έως το κέντρο των Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση αναβίωσε πέρυσι για πρώτη φορά, σαράντα χρόνια μετά τη διακοπή της. Ο δήμαρχος της πόλης Φίλιππας Φίλιος, ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες για την σπουδαία βοήθεια που προσέφεραν στη διοργάνωση.

Ο κ. Φίλιος, επίσης, δήλωσε ότι: «αυτόν τον πραγματικά λαϊκό αθλητισμό έχει ανάγκη η κοινωνία και η νεολαία». Αυτή η ιδέα τόνισε, «θα συνεχιστεί κάθε χρόνο για ένα μεγάλο Μπιζάνιο Δρόμο». Ο Μπιζάνιος Δρόμος κρατά ζωντανή την παράδοση και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τα Ιωάννινα, καθώς το μήνυμα της απελευθέρωσης είχε μεταφέρει από τα οχυρά του Μπιζανίου στην πόλη, ένας δρομέας πριν από έναν αιώνα.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply