Ακόμα και τώρα… επιμένουν!

Γράφει ο Γιώργος Ζάρρας, Αρχειονόμος

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών, η προσπάθεια συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης και ο ανασχηματισμός, δείχνουν ότι τελικά, τίποτα δεν άλλαξε! Όλα αυτά δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό τερτίπι με στόχο την εξαγορά χρόνου από την κυβέρνηση προκειμένου να «περάσει» το μνημόνιο 2 και μετά να αποχωρήσει.

Η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει θα βρει μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση την οποία δεν θα μπορεί να ανατρέψει, όσο και να θέλει και βεβαίως αν θέλει. Βλέποντας οι κυβερνώντες το κλίμα να διαμορφώνεται απειλητικά εις βάρος τους, εκτόξευσαν τη φωτοβολίδα της οικουμενικής. Σχεδόν αμέσως την πήραν πίσω. Κατάφεραν δηλαδή να παγώσουν το κύμα της αγανάκτησης και να συσπειρώσουν (όσο μπόρεσαν) τους ψηφοφόρους και τα κομματικά στελέχη μέσα από την κόντρα με τον Σαμαρά και τον ανασχηματισμό. Διέρρευσαν και μερικές πληροφορίες για αδιάθετα κονδύλια (ΕΣΠΑ κλπ.) για έργα υποδομής και έτσι μπήκε ένα φρένο στον ποταμό της αγανάκτησης. Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να δίνει τις εξηγήσεις του, επιμένοντας στα σενάρια καταστροφής και τρομοκρατίας του λαού. Μίλησε για τις δύσκολες αποφάσεις σωτηρίας που πήρε, παραθέτοντας όμως μόνο τις επιλογές καταστροφής. Δηλαδή είχε να διαλέξει μόνο μεταξύ της πτώχευσης ή της επιστροφής μας στη δραχμή και της πτώχευσης ή και πάλι της πτώχευσης!!!

Απορώ πως συνεχίζει να λέει τέτοια πράγματα! Σήμερα όλοι ξέρουμε ότι οι επιλογές ήταν πολλές. Αρκούσε μόνο η όρθωση του αναστήματος μας απέναντι στους ξένους και η επί ίσοις όροις διαπραγμάτευση! Αλήθεια, οι επιλογές των κινέζων (λιμάνια) και των ρώσων (αγωγός) γιατί απερρίφθησαν; Ποιος έλληνας θα είχε αντίρρηση στην εκμετάλλευση των λιμανιών μας από τους κινέζους χωρίς να αλλάξει τίποτα στην οικονομική μας καθημερινότητα; Σ’ αυτήν την απόρριψη βοήθησαν πολύ οι δικοί μου, της αριστεράς, και μερικά συνδικάτα καλοβολεμένων! Ποιόν θα ενοχλούσε η διέλευση του ρωσικού αγωγού πετρελαίου αν μπορούσαμε να αντλήσουμε από αυτούς κεφάλαια; Εδώ μπήκαν μπροστά οι γνωστοί οικολόγοι του σαλονιού! Όχι, κανένας έλληνας δεν θα ενοχλούνταν από αυτές τις επιλογές, μόνο τα συμφέροντα των δυτικών! Αλλά να θεωρήσω ότι αυτές οι λύσεις δεν ήταν σεπτές, ανοίκομεν εις την δύσιν, να δουλέψουμε λοιπόν με τη δύση. Δε θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να ζητήσει πρώτα να τακτοποιήσει η Γερμανία τις δανειακές υποχρεώσεις της απέναντι μας και μετά να δούμε τι χρωστάμε και πως θα το πληρώσουμε; Η Άγγελα δήλωσε ότι η Ελλάδα πληρώνει λάθη του παρελθόντος. Η Γερμανία δεν έκανε λάθη στο παρελθόν; Τα δικά μας λάθη έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των ξένων και υπέρ του ρουσφετιού και της διαφθοράς, ενώ τα δικά τους είναι βαμμένα με το αίμα εκατομμυρίων αθώων ψυχών! Αν συμψηφίζαμε λοιπόν το χρέος και το υπόλοιπο το αποπληρώναμε με το επιτόκιο που πληρώνουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, ποιο θα ήταν το πρόβλημα μας; Κανένα!

Ποιος δεν θέλει την Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη; Οι Έλληνες; Δε νομίζω! Δεν μπορεί να μην τα ξέρουν αυτά οι κυβερνώντες. Γιατί δεν τα εφαρμόζουν είναι το ερώτημα. Από πού δέχονται πιέσεις; Γιατί δεν λένε την αλήθεια και να έχουν όλο το λαό στο πλευρό τους στη μάχη των διαπραγματεύσεων; Είναι αλήθεια ότι η χώρα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση στις διαπραγματεύσεις πριν ένα χρόνο, ό,τι μας διέταξαν το προσυπογράψαμε. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουν ότι έρχεται η σειρά τους, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία και ένα σωρό άλλοι. Όλοι περιμένουν με αγωνία την αντίδραση μας στις επιταγές των αδυσώπητων δανειστών μας, από μας εξαρτάται το μέλλον και αυτών των χωρών. Θα τους βρούμε συμμάχους σε μια αλλαγή πορείας και μιας νέας διαπραγμάτευσης με τους όρους που αναφέραμε πιο πάνω. Αναρωτιέμαι γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμάει να γραφτεί το όνομα του κάτω από αυτό του Ράλλη (δοσιλόγου πρωθυπουργού της κατοχής) ενώ θα μπορούσε άνετα να είναι πάνω και από τον Βενιζέλο… (όχι τον Ευάγγελο)!!!

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply