“Αγωνιστική συνεργασία” Γεν. Νοσ. Πρέβεζας: Ανακοίνωση

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Η Αγωνιστική Συνεργασία κάνει γνωστό ότι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 25 Νοέμβρη παρθήκαν ομόφωνα οι παρακάτω αποφάσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο ήταν έκτακτο και έγινε κατόπιν γραπτού αιτήματος της Αγωνιστικής Συνεργασίας . Τα θέματα που απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο:
– 1. Η μη καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων, νυχτερινά και αργίες, από τον Μάιο μήνα.
– 2. Η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στην 1 του Δεκέμβρη.
– 3. Συζήτηση για τα χαράτσια της ΔΕΗ.
– 4. Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς της χαλυβουργικής και οικονομική ενίσχυση.
– 5. Οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια του αγωνιστή Κοτζαρίδη.
– 6. Έκτακτη συνέλευση την Δευτέρα 28 Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσχεση εργασίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων, τη συμμετοχή στην απεργία και τη μη καταβολή του χαρατσιού στη ΔΕΗ καθώς και το ψήφισμα συμπαράστασης με την οικονομική ενίσχυση.

Η Αγωνιστική Συνεργασία του Γ.Ν. Πρέβεζας σας ενημερώνει ότι με πρόταση της στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 25 Νοέμβρη εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης καθώς και οικονομική ενίσχυση στους απεργούς της χαλυβουργικής.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, Πρέβεζα 28/11/2011

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στο αγώνα των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που για πέμπτη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 34 εργάτες, για να τους εκβιάσει να δηχθούν στη συνεχεία την εκ περιτροπής εργασία με ελαστικό ωράριο και μείωση αποδοχών κατά 40%. Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτούργει σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την πολιτική ΕΕ – ΔΝΤ για να εκβιάζει, να τρομοκρατεί και να απολύει εργάτες.Τα κέρδη της εργοδοσίας αυξήθηκαν και η παράγωγη φέτος σημείωσε αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2009,απειλει όμως τους εργάτες με 180 απολύσεις αν δεν σκύψουν το κεφάλι!

Οι 400 χαλυβουργία δεν σκύβουν το κεφάλι. Δίνουν περήφανη απάντηση. Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Ν πάνω από 25 μέρες και συνεχίζουν. Α Π Α Ι Τ Ο Υ Ν να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι εργάτες. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ. Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δεκάδες σωματεία και φορείς, που συμπαραστέκονται στον ΑΓΩΝΑ των ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝκαι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση όλων των απολύσεων.

Σαν ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, προσφέρουμε το ποσό των 500 euro στο Σωματείο των εργαζομένων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για να δοθεί στις οικογένειες των ΑΠΕΡΓΩΝ.

Για το Δ/κο Συμβούλιο,

Ο Πρόεδρος, Νέσσερης Χρήστος,
Η Γραμματέας, Γιώτη Χριστίνα. »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply