«ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»: Ανακοίνωση

Η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Αλληλεγγύη στους πολίτες που δικάζονται για το «Ξενία» και στους μετανάστες, αγώνες για δικαιώματα και ποιότητα ζωής:

Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 9 πολίτες των Ιωαννίνων, που δικάζονται αύριο για τη διαδήλωση/συνάντηση του Ιουνίου του 2005 στο πάρκο «ΞΕΝΙΑ». Θυμίζουμε ότι οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά εκείνο το καλοκαίρι εναντίον της καταστροφής της νεώτερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης και της τσιμεντοποίησης ενός αδόμητου χώρου πρασίνου. Επίσης διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της πολιτικής απαξίωσης και εγκατάλειψης των ελεύθερων δημοσίων χώρων, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εκποίηση και ιδιωτικοποίηση αυτών των χώρων. Οι πολίτες αντιμετωπίστηκαν με ένα πρωτοφανές κύμα καταστολής, με την επέμβαση των ΜΑΤ και συλλήψεις.

Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε την πόλη μας να αλλάζει πρόσωπο και στο όνομα της «ανάπτυξης» και της καλύτερης «διαχείρισης», να καταστρέφεται το πολιτιστικό, οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, να εκποιείται και να εγκαταλείπεται η δημόσια περιουσία. Τα παραδείγματα είναι πολλά: πεζοδρόμια/πεζόδρομοι = τραπεζοκαθίσματα, ΟΑΣΗ, πάρκο Λιθαρίτσια, παραλίμνια περιοχή, πλατεία – παρκινγκ. Καλούμε τους συμπολίτες μας να πούμε όλοι μαζί «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Σήμερα σε συνθήκες κρίσης και Μνημονίου, σήμερα που καλούμαστε ΕΜΕΙΣ, οι αποκαλούμενοι και «κοπρίτες», να πληρώσουμε την κρίση ΤΟΥΣ, αν και ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί, ας βρούμε το κουράγιο και τη δύναμη να κλείσουμε τα αυτιά μας στον κάθε Πρετεντέρη και την κάθε Τρέμη και επιτέλους ΕΜΕΙΣ ας δείξουμε δυναμικά την διαμαρτυρία μας σε καθημερινό επίπεδο για την προάσπιση των κοινωνικών μας δικαιωμάτων και αγαθών, το δικαίωμα στην εργασία το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. Αυτή δεν μπορεί να «περιμένει» ένα καλύτερο «επαναστατικό αύριο» αλλά δημιουργείται από την ανάπτυξη των δικών μας κινημάτων, των κινημάτων των πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την καταστροφή της πόλης μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Να σταματήσει άμεσα η ταλαιπωρία των πολιτών που διώκονται για το πάρκο «ΞΕΝΙΑ».

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις λογικές στοχοποίησης πολιτών και στις πολιτικές απαξίωσης και εκποίησης δημόσιου πλούτου.

Επίσης, θα θέλαμε παράλληλα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαράσταση μας στον Αγώνα των Μεταναστών. Οραματιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο έχουν παγιδευτεί σε μία δίνη, εργασιακού μεσαίωνα, έλλειψης ιατρικής περίθαλψης, στοχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Εχοντας τη συλλογική εμπειρία και γνώση του παλαιότερου αλλά και του σύγχρονου μεταναστευτικού κύματος στην Ελλάδα (μερικές δεκαετίες πριν αλλά και πάλι σήμερα) είναι καθήκον μας να εκφράσουμε δυναμικά την θέση μας στις αρχές για άμεση επίλυση τους προβλήματος και ένταξη των μεταναστών στο κοινωνικό ιστό με όρους ισότιμων εργατικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Να δοθεί άμεσα ένα τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας – μεταναστών. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply