Συνάντηση Βουλευτού Μ. Τζούφη με Ένωση Πυροσβεστών Ν. Ιωαννίνων

Συνάντηση με την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων πραγματοποίησε το Σάββατο η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και της ανανέωσης της θητείας όσων από εξ αυτών δεν εμπίπτουν στο νόμο 3938/2011, με τρόπο που να διασφαλίζει και την εύρυθμη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα δικαιώματα των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το θέμα του Καθηκοντολογίου των Π.Π.Υ. και της προοπτικής να αξιοποιούνται οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες έξι μήνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και έξι μήνες στην Πολιτική Προστασία, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Από τη μεριά της η Βουλευτης Μερόπη Τζούφη δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τόνισε ακόμη τη δεδομένη δέσμευση της κυβέρνησης, παρά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να υλοποιήσει την πολιτική της,για τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας, σε αντίθεση με το προηγούμενο χαώδες τοπίο της κατάτμησης των εργασιακών σχέσεων με πολλαπλών ειδών συμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν καθεστώς ανασφάλειας στους εργαζομένους και μειώνουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου.

 

Tags: