Σεμινάριο θεατρικής αγωγής στο Ζαγόρι

Το σεμινάριο στοχεύει να τους ενθαρρύνει να απελευθερώσουν αδρανείς δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους και να τους κάνει να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας

Σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής πραγματοποιείται τον Ιούλιο στο χωριό Βίτσα Ζαγορίου με τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Μήτα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε και να βιώσουμε τη χαρά της θεατρικής πράξης μέσα από μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μπορεί να απογειώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Βασικό μέλημα του θεατρικού σεμιναρίου είναι προσφέρει μία περιεκτική εισαγωγή στην τέχνη του θεάτρου, να υποστηρίξει κάθε συμμετέχοντα ώστε να ενεργοποιήσει τη φαντασία του και κατ’ επέκταση τα εκφραστικά του μέσα, να βοηθήσει στην αποκάλυψη πτυχών της προσωπικότητάς του που υπό κανονικές συνθήκες θα παρέμεναν κρυμμένες ή ανενεργές.Ακόμη στοχεύει να τους ενθαρρύνει να απελευθερώσουν αδρανείς δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους και να τους κάνει να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας. Τα μαθήματα του σεμιναρίου θα πραγματοποιούνται αλληλεπιδραστικά και βιωματικά, παράλληλα και με συζήτηση των καθηγητών με τους μαθητές, με τέτοιο τρόπο ώστε να κινητοποιείται η φαντασία και το σώμα τους.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν η υποκριτική και οι βασικές υποκριτικές μέθοδοι. Θα γίνουν θεατρικές ασκήσεις και παιχνίδια που θα βασίζονται στην φαντασία και την παρατηρητικότητα. Θα παρουσιαστεί ο ρόλος του αυτοσχεδιασμού για την προσέγγιση ενός ρόλου αντλώντας υλικό από τις εσωτερικές δυναμικές του χαρακτήρα, της ψυχοσύνθεσης και της προσωπικότητάς.

Τέλος θα παρουσιαστούν τρόποι προσέγγισης θεατρικών κείμενων και η διαδικασία δραματοποίησης και δημιουργίας μία παράστασης που είναι και το τελικό αποτέλεσμα της τέχνης του θεάτρου. Όλα αυτά μέσα από ένα αλληλεπιδραστικό περιβάλλον με έμφαση σε διασκεδαστικές θεατρικές ασκήσεις που ανοίγουν τις δικλείδες για την σύσφιξη των σχέσεων της ομάδας και την αλληλεπίδραση των μελών της. Στο τέλος της εβδομάδας οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν μικρούς μονολόγους ή διαλόγους, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις εκφραστικές τους δυνάμεις «επί σκηνής».

Ποιος μπορεί να συμμετέχει: το σεμινάριο απευθύνεται στην καθεμία και στον καθένα, ανεξαρτήτως ηλικίας, που θέλει να γνωρίσει: α) καλύτερα την τέχνη του θεάτρου, β) την δημιουργική πρακτική που εφαρμόζει τις αρχές του δράματος και της υποκριτικής για σκοπούς ευρύτερους της καθιερωμένης ψυχαγωγίας του θεάτρου. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη ενασχόληση ή εμπειρία με το θέατρο.

Κάθε μέρα θα οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος, το πρωί ή το απόγευμα, μια μικρή πεζοπορία για όσους το επιθυμούν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή γράψτε μας στο [email protected], επισυνάπτοντας το βιογραφικό σας μαζί με ένα σημείωμα με τους λόγους που θέλετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

Κόστος συμμετοχής: 250,00 ευρώ (περιλαμβάνει τέσσερις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωϊνό, lunchboxes, βραδυνά φαγητά σε ταβέρνα χωρίς τα ποτά, αναμνηστικό T-shirt και ασφάλιση). Όποιος επιθυμεί διαμονή σε μονόκλινο, θα επιβαρυνθεί τη διαφορά (100 ευρώ).

Γλώσσα εργασίας: Ελληνικά
Περιορισμένος αριθμός θέσεων (25).

[Πρώτη δημοσίευση protothema.gr]

 

Tags: