Παππάς: Δεν παραιτούμαι, απολαμβάνω της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ για το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ και τη διεξαγωγή από αυτό του διαγωνισμού.

Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι θα δοθούν προσωρινές άδειες σε όποιον πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος Παππά και καταβάλει το σχετικό τίμημα. Οσον αφορά στις προϋποθέσεις, είπε ότι είναι ο αριθμός των εργαζομένων τους οποίους προσδιόρισε στους 400 και παρέπεμψε στις προϋποθέσεις του νόμου Παππά για κτιριακές υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό και πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο τίμημα είπε ότι μέσω του διαγωνισμού που έγινε είχε προσδιοριστεί ως τίμημα για τη δεκαετή χρήση των συχνοτήτων από τους 4 καναλάρχες τα 255 εκατ. ευρώ, άρα 25 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, κάτι σαν ενοίκιο όπως είπε. «Εχει τεκμιριωθεί πλέον μια αποτίμηση που καθείς μπορεί να θεωρήσει εύλογη γιατί έγινε ο διαγωνισμός που για το Δημόσιο θα ήταν θετικό, έχει γίνει μια αποτίμηση που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς είπε ότι «τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ καναλαρχών», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να αποφανθεί για τον αριθμό των καναλιών γιατί δεν έχουν δει το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ. «Περιμένουμε να καθαρογραφεί το σκεπτικό,  αυτή τη στιγμή δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των καναλιών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί το κλειστό κλαμπ», ενώ σε κάποια άλλη αποστροφή του λόγου του είπε ότι «Αυτή τη στιγμή το κανάλι του τάδε που δεν υφίσταται, έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που εκπέμπει χρόνια».

«Δεν είμαι σίγουρος ότι τα 255 εκατ. μπορούμε πλέον να τα εισπράξουμε σε 24 μήνες. Ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ευχόμαστε να γίνει γρήγορα και να έχει εύλογο τίμημα για το Δημόσιο».

Ο Νίκος Παππάς είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου με την αεροπειρατεία των καναλαρχών. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αεροπειρατεία. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει». Όπως είπε, «δεν θα υποχωρήσουμε, δε θα νομιμοποιήσουμε ούτε για μερικά 24ωρα το σημερινό καθεστώς».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ είπε ότι δύο είναι οι πτυχές που απορρέουν από αυτή ότι η τροπολογία για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων είναι άκυρη και άρα άκυρες είναι και οι πράξεις που απορρέουν από αυτή και η άλλη πτυχή είναι η άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ακόμη ότι «θα φέρουμε την καινούρια ρύθμιση  στη Βουλή, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να καθυστερήσουμε και να νομιμοποιήσουμε ούτε για λίγα 24ωρα την κατάσταση».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Νίκος Παππάς έδωσε συνέχεια στις επιθέσεις κατά του ΣτΕ τονίζοντας ότι οι αποφάσεις κρίνονται  και υπενθυμίζοντας ότι το ΣτΕ είχε κρίνει συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ. «Οι νυν καναλάρχες είναι καναλάρχες λόγω της πετυχημένης αεροπειρατείας. Οι νέοι καναλάρχες είναι καναλάρχες επειδή πορεύθηκαν με τους κανόνες που όρισε η Πολιτεία» συνέχισε.

«Υπάρχει αδικία στην απόφαση του ΣτΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για «δομική αντίφαση του δικαστηρίου», καθώς επιστρέφει την κατάσταση στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο το ίδιο το δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματικό. Είπε ακόμη ότι η απόφαση στο ΣτΕ ελήφθη μετά από «ασφυκτικές πιέσεις στους δικαστές» και πώς εάν δύο δικαστές είχε ψηφίσει αλλιώς, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. «Οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές, έτσι θα πορευτούμε. Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος, αλλά μια διάταξη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραίτησής του, όπως ζητά η αντιπολίτευση, ο υπουργός απάντησε: «Οι εκκλήσεις περί παραιτήσεων δεν έχουν θέση αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τους αφορά (σ.σ. τα κόμματα), αφορά άλλους. Εμείς θα κάναμε το μεγαλύτερο λάθος αν σε αυτή τη στροφή καθόμασταν στα αυγά μας. Το πιο εύκολο για μένα είναι να γυρίσω στο γραφείο και να πω ότι όσοι λειτουργείτε συνεχίστε μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός. Και εγώ και οι άλλοι υπουργοί δεν ακολουθούμε προσωπική πολιτική ακολουθούμε συλλογικά διαμορφωμένη πολιτική».

Ο υπουργός επιτέθηκε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι «είναι υπόλογοι όσοι υπονόμευσαν τη διαδικασία παρασκηνιακά» και η ΝΔ είναι «βαρύτατα εκτεθειμένη» για το καθεστώς των τελευταίων 27 ετών.

Πηγή: Gigafm.gr

 

Tags:

, , , , , , , , ,