Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεωργίου Καψάλη και του Αναπληρωτή Προέδρου του Συμβουλίου Καθηγητή κ. Γεωργίου Νάκου. Ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Μιχαήλ Κορδώσης θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα: «Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και η μνεία του Ιωάννη του Χρυσοστόμου για τη δυσκολία εντοπισμού του». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Παιδική Χορωδία της Ενορίας Περιβλέπτου.

Τέλος, θα τιμηθούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

(Πέρας προσέλευσης: 18.45΄)

Σημείωση: Στις 18.15΄ το πανεπιστημιακό λεωφορείο με αφετηρία την Περιφέρεια (κτήριο πρώην Νομαρχίας), θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη, για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παραστούν στην εορταστική εκδήλωση.

Το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10.30 θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο των ευεργετών και διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).

 

Tags:

, , , ,