Μια μαθητική παράσταση που …τα είχε όλα!

Πόσο μπορεί να σε “αγγίξει” μια θεατρική παράσταση όπου πρωταγωνιστούν δεκάχρονα παιδιά; Η απάντηση είναι, πολύ, όταν το σενάριο υπογράφει ο μετρ του είδους Ευγένιος Τριβιζάς, όταν τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου κάνουν το ζήτημα «προσωπική» υπόθεση και αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες στην προετοιμασία της αλλά και όταν οι γονείς και δάσκαλοι είναι θεατρόφιλοι και συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις. 

Μια τέτοια ευχάριστη έκπληξη απολαύσαμε απόψε στο Καμπέρειο, όπου τα παιδιά του 1ου Δ.Σ. ανέβασαν το εξαιρετικό έργο «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει ελαφρύ και παιδικό, αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι, καθώς περνά με αριστοτεχνικό όσο και χιουμοριστικό τρόπο μεγάλης αξίας μηνύματα ενάντια στο ρατσισμό, στην προκατάληψη, αλλά και στο πως κινούνται σε μια κοινωνία τα οργανωμένα συμφέροντα και πως διαπλέκονται με την πολιτική, κ.α.

Οι μικροί πρωταγωνιστές έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας, τα σκηνικά ήταν εξαιρετικά και οι μουσικές επιλογές που επένδυσαν την παράσταση ήταν απόλυτα σωστές όσο και ενδιαφέρουσες. Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο της 17ης Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου, που διοργανώνει και φέτος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων με μεγάλη επιτυχία και στο οποίο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αξίζουν επίσης συγχαρητήρια.

Πάντα τέτοια και περιμένουμε σύντομα την επόμενη παράσταση!

 

Tags: