Καταργήθηκε και επίσημα η είσοδος των 5 ευρώ στα νοσοκομεία

Όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση και προεκλογικά, καταργήθηκε και επίσημα τελικά η είσοδος των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας. Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση για κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία και σίγουρα θα ανακουφίσει όλους τους πολίτες που το περίμεναν να συμβεί τους τελευταίους 2 μήνες.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού και του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Αναλυτικά η απόφαση, όπως δημοσιεύθηκε:

“Όπως αναφέρεται, «καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων» στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11.09.2002 (ΦΕΚ 1223/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες», όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».”

Πηγή: rizopoulospost.com

 

Tags:

, ,

Leave a Reply