Ιωάννινα: Σεμινάριο εκπαιδευτικών: «Πνευματική ιδιοκτησία και εκπαίδευση”

Ιωάννινα, λίμνη & νησίH Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ο.Π.Ι.) υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο για Δ/ντές/ντριες & εκπαιδευτικούς με θέμα: «Πνευματική ιδιοκτησία και εκπαίδευση».

Το σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 – ώρα 11:30 – 14:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) και έχει ως σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης.

Η πνευματική ιδιοκτησία έχει μεγάλη και ιδιαίτερη αξία καθώς αφορά στη σημασία του έργου των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού, κλπ.) αλλά και των δικαιούχων συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Η σημασία των δικαιωμάτων αυτών είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο ανθρώπων και εταιρειών στην πολιτιστική άνθιση μίας χώρας, στην αύξηση και ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν βασικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων καθώς και η ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει ο Ο.Π.Ι. (με χορηγία της Ε.Ε.) για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την παροχή σχετικού υλικού.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος γίνεται με την υποστήριξη του E.U.I.P.O. (European Union Intellectual Property Office/Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Για πληροφορίες σχετικά με την Πνευματική Ιδιοκτησία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ο.Π.Ι. www.opi.gr

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Ράπτη στο τηλ. 26510-65021 ή στο 6977-641678 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Tags:

, , , ,