Ιωάννινα: Αγώνες Βίκος Street Relays 2016

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΟ Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 καθώς και την υποστήριξη του Αθλητικού Ομίλου Ποσειδώνας Ιωαννίνων, προκηρύσσουν για το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 (6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.), τους μοναδικούς φιλανθρωπικούς αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου κοινωνικού χαρακτήρα 4×2500μ., 2×5000μ.

Παράλληλα με τους πρωτοποριακούς ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών και για πρώτη φορά φέτος, θα διεξαχθεί και ατομικός αγώνας αγωνιστικού χαρακτήρα 10 χιλιομέτρων ανοιχτού και σε διεθνείς συμμετοχές, καθώς και παιδικών σκυταλοδρομιών 4×50μ., 4×100μ. με την επωνυμία: “Βίκος Street Relays Ιωάννινα 2016”, οι οποίοι θα διεξαχθούν με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Μαβίλη με την επωνυμία «Γύρος του Κάστρου».

Οι αγώνες των Βίκος Street Relays διεξάγονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Ιωάννινα, αποτελούν την πέμπτη στάση στο φετινό πρόγραμμα της μεγαλύτερης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου και έχουν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μεγάλο μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί για την ενίσχυση τοπικού κοινωφελούς ιδρύματος.

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΕΣ:
Σάββατο 04.06.2016 – Έναρξη αγώνων 18:00 και λήξη αγώνων 20:00

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Εκκίνηση – Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Kids Relays 4×50μ. (3-5 ετών)
Kids Relays 4×100μ (6-11 ετών)
Street Relays 4×2500μ (12 ετών και άνω)
Street Relays 2×5000μ (14 ετών και άνω)
Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

* Στους αγώνες των σκυταλοδρομιών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και απλοί πολίτες ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.
* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 4×2500μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2004 και πριν, ενώ για να εγκριθεί η συμμετοχή στον ομαδικό αγώνα 2×5000μ., οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 και πριν και στον ατομικό αγώνα 10 χιλιομέτρων, οι αιτούντες πρέπει να είναι γεννημένοι το 2000 και πριν.
* Στους ομαδικούς αγώνες σκυταλοδρομιών υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τις οποίες θα βγει ξεχωριστή κατάταξη και είναι:
α) Ομάδες Ανδρών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποιος θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).
β) Ομάδες Γυναικών (στα 4×2500μ. η κάθε ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον 3 άτομα και όποια θα τρέξει διπλή διαδρομή θα πρέπει να το κάνει εναλλάξ).
γ) Μικτές Ομάδες (τουλάχιστον 1 άτομο διαφορετικού φύλου στην κάθε ομάδα).
*Στον ατομικό αγώνα δρόμου τρεξίματος 10 χιλιομέτρων θα βγει ξεχωριστή κατάταξη ανά φύλλο (άνδρες και γυναίκες).
* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×50μ. υπάρχει μία κατηγορία και μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2011-2012-2013.
* Στον αγώνα των παιδικών σκυταλοδρομιών Kids Relays 4×100μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά γεννημένα τα έτη 2005 έως 2010. Παιδιά γενημμένα το 2004 θα γίνονται δεκτά αν είναι ακόμη μαθητές του δημοτικού.

4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

Όλοι οι αγωνιζόμενοι είτε ανήκουν σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία, είτε σε συλλόγους δρομέων, είτε είναι ανεξάρτητοι αθλούμενοι, είτε απλοί πολίτες, είναι ξεκάθαρο και σαφές πως αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οφείλουν να διαθέτουν ιατρική βεβαίωση για την συμμετοχή τους.

Αυτό ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου ηλικίας που μαζί με τη δήλωση συμμετοχής αποδέχονται υποχρεωτικά τους παρακάτω όρους που επισυνάπτονται στη φόρμα συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:

Βραβεύσεις θα γίνουν για τις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας για τα Street Relays των Ιωαννίνων στα 4×2500μ. και στα 2×5000μ. και αυτές θα είναι:
Η πρώτη ανδρική ομάδα, η πρώτη γυναικεία ομάδα, η πρώτη μικτή ομάδα.
Βραβεύσεις θα γίνουν και στον ατομικό αγώνα τρεξίματος 10χλμ, στον πρώτο άνδρα και στην πρώτη γυναίκα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στα Street Relays των Ιωαννίνων, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα, καθώς και αναμνηστικό μπλουζάκι του θα αγώνα.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τα 4×2500μ. και τα 2×5000μ. και για τα 10 χιλιομέτρων, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα hermes-events.org από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων για τις παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4×50μ. και 4×100μ., γίνονται είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στα Kids Relays που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα hermes-events.org, είτε με έντυπες φόρμες στη γραμματεία των αγώνων από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο (γονέα, κηδεμόνα, γυμναστή, δάσκαλο, κ.α.) της κάθε ομάδας, είτε με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

Tags:

, , , , ,