Επίσκεψη κλιμακίου των ΑΝ.ΕΛ. στο Δήμο Πωγωνίου

Κλιμάκιο των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων αποτελούμενο από το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και πολιτευτή Ιωαννίνων Αντώνη Βασιλείου, τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αγροτικού Γιώργο Γοργόλη, τον Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βαγγέλη Κουτσή και τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Κώστα Βασιλείου, επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής ακολουθίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αρχικά είχαν συνάντηση στο Καλπάκι με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη από τον οποίο ενημερώθηκαν για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους ισχυρούς σεισμούς καθώς και για τα γενικά προβλήματα και προοπτικές του Δήμου Πωγωνίου. Αντηλάγησαν απόψεις και πληροφορίες και δηλώθηκε η ετοιμότητα των ΑΝΕΛ για στήριξη των προσπαθειών του Δήμου σε ό,τι απαιτηθεί.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν στον χωριό Παρακάλαμος με τον Αντιδήμαρχο Άνω Καλαμά κ. Χρήστο Γκόγκο από τον οποίο ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας η οποία κυρίως βρέθηκε στα επίκεντρα των σεισμικών δονήσεων.

Ακολούθως επισκέφθηκαν τα χωριά Μαυρονόρος,  Ρεπετίστα, Αρετή, Κουκλιοί, Ριάχοβο, Μαζαράκι, Βροντισμένη και την Ιερά Μονή Βελλάς, όπου συναντήθηκαν με κατοίκους με τους οποίους αντήλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για την κατάσταση και τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τους σεισμούς.

Η γενική διαπίστωση ήταν ότι:
– Οι κάτοικοι αντέδρασαν και ενήργησαν με ψυχραιμία.
– Υπήρξαν ασήμαντες έως ανύπαρκτες ζημιές σε κτίρια και υποδομές, πλην των κτηρίων της Ιεράς Μονής Βελλάς όπου υπήρξαν μέτριες ζημιές στα κτήρια και σοβαρές ζημιές στην Ιερά Μονή.
– Ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα και παρών στην περιοχή.
– Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή απώλειες.

 

Tags:

, , , , , , ,