Εγκαίνια της έκθεσης «portαrt» του Σωματείου Εικαστικών Ηπείρου

Πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «portαrt» του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Ηπείρου. Το φιλότεχνο κοινό της πόλης της Ηγουμενίτσας αλλά και φίλοι του Σωματείου από τα Ιωάννινα τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης στην οποία εκθέτουν έργα τους 31 Ηπειρώτες εικαστικοί.

Η έκθεσή PORTαRT διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου. Σηματοδοτεί την έναρξη επικοινωνίας με την κοινωνία της Θεσπρωτίας και θέτει τη βάση για ένα εικαστικό διάλογο μεταξύ σύγχρονων Ηπειρωτών καλλιτεχνών και κατοίκων – επισκεπτών της περιοχής.

Η PORTαRT είναι μια ακόμη έκφανση των πολιτιστικών, πνευματικών, καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών σκοπών του Σωματείου και πηγάζει από τις έννοιες του λιμανιού ως πύλη εισόδου-εξόδου, ως αφετηρία και ως προορισμό, ως καταφύγιο, ως τόπος συνεργασίας και ανταλλαγής πολιτισμού. Επιχειρεί επίσης να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη συνεργασίας του Σωματείου με τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α και να συνεισφέρει στη διασύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το εικαστικό γίγνεσθαι της Ηπείρου του σήμερα.

Η έκθεση portαrt θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 20 Αυγούστου 2017, ώρες και ημέρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας (καθημερινά εκτός Δευτέρας, 8.30-14.30), ελεύθερη είσοδος

 

Tags: