Δρομολογούνται οι διαδικασίες πιστοποίησης δύο επιχειρήσεων για την παραγωγή ελαιολάδου Π.Γ.Ε. “Πρέβεζα”

Θετικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την “τύχη” του ελαιολάδου Π.Γ.Ε. “Πρέβεζα”. Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα το ζητούμενο στην όλη υπόθεση είναι να βρεθούν επιχειρήσεις (ελαιοτριβεία και συσκευαστήρια) να πιστοποιηθούν για την παραγωγή και διάθεση στην αγορά του ελαιόλαδου Π.Γ.Ε. “Πρέβεζα” γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε να χαθεί το σήμα.

Η κατοχύρωση του συγκεκριμένου ελαιόλαδου χρονολογείται στο μακρινό 1993 και έκτοτε δεν έχει κυκλοφορήσει συσκευασμένο προϊόν στην αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προειδοποιητικές “συστάσεις” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα αφαιρεθεί το σήμα αν συνεχίσει να υφίσταται αυτή η κατάσταση.

Φαίνεται ότι τελικά ο κίνδυνος αυτός απομακρύνεται, αφού δύο επιχειρήσεις του Νομού Πρέβεζας, ένα ελαιοτριβείο-συσκευαστήριο και ένα συσκευαστήριο ελαιολάδου έχουν υποβάλει τους σχετικούς φακέλους για την ένταξή τους στο Π.Γ.Ε.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κλιμάκιο του Agrocert βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πρέβεζα, προκειμένου να ελέγξει τους χώρους και τις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της πιστοποίησής τους.

πηγή: http://geoponiprevezas.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html

 

Tags: