Δραματικές ώρες: 25 χλμ. πύρινο μέτωπο στην Ανατολική Αττική – Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

  • Εντελώς εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ανατολική Αττική
  • Νέο μέτωπο στο Καπανδρίτι – εκκενώθηκε μοναστήρι
  • Αντιδήμαρχος Ωρωπού: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε ζωές
  • 25 χλμ. το πύρινο μέτωπο
  • Σε κατάσταση έκατης ανάγκης και η Ζάκυνθος
  • Έκκληση αντιπεριφερειάρχη να μη γίνεται κατάχρηση νερού

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Ανατολική Αττική και συνολικά στο Λεκανοπέδιο καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες το απόγευμα η τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Κάλαμο, κινήθηκε προς τους Αγίους Αποστόλους και αυτή την ώρα έχει αναζωπυρωθεί έξω από τον Βαρνάβα και Γραμματικό, σε μια τεράστια έκταση μήκους 38 χιλιομέτρων που ξεκινά από τον Κάλαμο και την περιφερειακή προς Καπανδρίτι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις περιοχές Καλάμου, Βαρνάβα, Καπανδρίτι. Δεν κινδυνεύουν οικισμοί αλλά μεμονωμένα σπίτια. Εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αναλήψεως στο Καπανδρίτι.

Έκκληση του αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου προς τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να μην κάνουν κατάχρηση νερού γιατί πέφτει η πίεση στα αντλιοστάσια. Λίγο πριν από τις 10 διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο Κάλαμου-Καπανδριτίου για να διευκολυνθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις οποίες συμμετέχουν 4 ελικόπτερα και 2 καναντέρ.

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο Καπανδριτίου και στον κεντρικό δρόμο του Βαρνάβα στο ρεύμα προς παραλία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 130 πυροσβέστες, με 61 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με πολύ μεγάλη δύναμη εθελοντών, 13 οχήματα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ και 3 χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες, τα 4 ελικόπτερα και τα 2 καναντέρ. Δυνάμεις που ενισχύονται και από άλλες περιοχές της Αττικής αλλά και της χώρας.

Συνεχής ενημέρωση:

πηγή: ert.gr

 

Tags: