Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Πρόγραμμα προώθησης τουρισμού με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (campervan)

Σε ένα πρόγραμμα με πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και την προσέλκυση εναλλακτικών τουριστών αναδεικνύεται το «Πρόγραμμα προώθησης του Τουρισμού με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (campervan), σε συνδυασμό με ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές», που υλοποιεί η αναπτυξιακή εταιρία Ήπειρος Α.Ε, με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων του Νομού.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών, διαθέτοντας χώρους, σε σημεία εξαιρετικού φυσικού κάλους, όπου μπορούν να διαμορφωθούν θέσεις στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και οι αντίστοιχες υποδομές.

Στο πλαίσιο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, διήμερη επίσκεψη τριών γερμανών εμπειρογνωμόνων σε θέματα ειδικού Τουρισμού. Υποδείχτηκαν από το τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου οι πιθανές ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, καθώς και οι θέσεις στάθμευσης campervan, οι οποίες ελέγχθηκαν και καταγράφηκαν επί τόπου.

Οι θέσεις για στάθμευση των campervan που προτάθηκαν, χωρίς να αποκλείεται η προσθήκη και νέων, αφορούν αρχικά σε περιοχές όπως κοντά στο Σπήλαιο Πραμάντων «Ανεμότρυπα», τη θέση «Φανερωμένη» στα Κατσανοχώρια, τη Γέφυρα Γκόγκου, αλλά και τα Καταφύγια Μελισσουργών και Πραμάντων, όπου βέβαια απαιτούνται βελτιώσεις των δρόμων πρόσβασης.

Εξίσου αξιόλογες είναι οι προτάσεις σε επίπεδο ποδηλατικών διαδρομών, με στόχο οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον. Έτσι, μεταξύ των προτεινόμενων διαδρομών είναι η διαδρομές Ελληνικό – Καλέντζι, μέσω των χωριών των Κατσανοχωρίων, ο Γύρος των Τζουμέρκων, που καλύπτει ολόκληρο σχεδόν τον Δήμο, καθώς και η ποδηλατική σύνδεση των Πραμάντων με την ορεινή περιοχή της Άρτας μέσω Σκούπας. Αντίστοιχα, υπάρχουν πολλές επιλογές σε ότι αφορά τις περιπατητικές διαδρομές και τις διαδρομές για τους λάτρεις της ποδηλασίας βουνού (mountain bike).

Οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες έμειναν ενθουσιασμένοι από το φυσικό κάλος της περιοχής και πρόκειται να επιστρέψουν το αργότερο στις αρχές Ιουνίου. Στο διάστημα αυτό ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις, όπως η σήμανση. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη της καταγραφής και στη συνέχεια να προχωρήσει η ένταξη και υλοποίησή της, ενώ, τα αποτελέσματα της δράσης θα ενταχθούν στον ευρύτερο τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την σημασία του προγράμματος προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την προσέλκυση μιας νέας κατηγορίας επισκεπτών, που προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό, τόνισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την Ένωση Επαγγελματιών Τζουμέρκων, για την άμεση ανταπόκριση και την φιλοξενία των γερμανών εμπειρογνωμόνων.

 

Tags:

, , , , ,