Δήμος Ιωαννιτών: Υποδοχή πτήσης τσάρτερ από Δανία

Την πρώτη πτήση τσάρτερ από την Κοπεγχάγη υποδέχτηκε το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Συνολικά 180 επιβάτες του μεγάλου σκανδιναβικού τουριστικού οργανισμού Apollo Travel Group έφτασαν στα Γιάννενα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας με το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου να τους καλωσορίζουν με μια μικρή τελετή υποδοχής.

Οι Σκανδιναβοί τουρίστες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία, ενώ διασκέδασαν με την παράσταση που έδωσε γι’ αυτούς το Τμήμα Παραδοσιακών χωρών του Δήμου.

Η πραγματικά πολύ θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν Περιφέρεια και Δήμος ενθουσίασε τους επιβάτες της πτήσης καθώς οι περισσότεροι απ’ αυτούς έσπευσαν να απαθανατίσουν τις στιγμές με τις φωτογραφικές μηχανές, τις βιντεοκάμερες και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ στο τέλος της χορευτικής παράστασης ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τα μέλη του χορευτικού τα οποία ήταν ντυμένα με τοπικές παραδοσιακές φορεσιές.Τους Σκανδιναβούς τουρίστες υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Η τελετή υποδοχής είναι μια συνήθης πρακτική στις πρώτες πτήσεις κάθε χρονιάς σε όλους τους προορισμούς για όλα τα μεγάλα διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία και ο σκοπός της ήταν τα Γιάννενα- έστω κι αν ακόμα δεν βρίσκονται στο συγκεκριμένο πακέτο των διακοπών- να αποτυπωθούν στη μνήμη των τουριστών για την υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι τοπικές Αρχές και ο κόσμος.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων καλωσόρισε τους επιβάτες της πτήσης και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην Ήπειρο.

«Σας ευχόμαστε μια καλή διαμονή στην Ήπειρο η οποία εκτός από την υπέροχη ακτογραμμή έχει και μια σπουδαία ενδοχώρα την οποία σας προσκαλούμε να την ανακαλύψετε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έλευση της πρώτης πτήσης τσάρτερ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων τονίζοντας πως μπορεί μια μάχη να κερδήθηκε, ο πόλεμος όμως για να αποκτήσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων πληρότητα εγκαταστάσεων και δυνατότητα στην τροφοδοσία καυσίμων συνεχίζεται.

«Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για όλους μας. Η Ήπειρος διαχρονικά διακρινόταν από δύο πράγματα. Τον κοσμοπολιτισμό και τη φιλοξενία της. Φαίνεται ότι για κάποια χρόνια αυτό το είχαμε ξεχάσει, αλλά σήμερα νομίζω ότι αν η αυτοδιοίκηση σε όλα της επίπεδα θέλει να βάλει ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη το τόπου η εξωστρέφεια, ο κοσμοπολιτισμός και η φιλοξενία κι άρα ο τουρισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. Είναι ένα κομμάτι που οι επενδύσεις φέρουν άμεσα αποτελέσματα. Γι’ αυτό κι εμείς εδώ και 2,5 χρόνια έχουμε καταστρώσει ένα σχέδιο στρατηγικής σε σχέση με την προβολή του τόπου. Φυσικά το θέμα που αναδείξαμε ως μείζον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό για την περιοχή είναι και το θέμα του αεροδρομίου, το οποίο πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει», τόνισε αρχικά ο κ Μπέγκας για να συνεχίσει: «Οι εταιρίες τσάρτερ δε θέλουν σε καμία περίπτωση να έχουν να κάνουμε με ένα μονοπώλιο. Άρα πέρα από τα αεροδρόμια της Fraport όλοι ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις. Μια τέτοια μπορεί να είναι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Μάλιστα με τις ενδείξεις που υπάρχουν από τη Σκανδιναβία ότι τα τουριστικά τους πακέτα πλέον αλλάζουν κι αρχίζουν να εντάσσουν και ορεινές περιοχές συνδυαστικά με τις παραλίες στέλνουν σαφή μηνύματα.

Η Δημοτική Αρχή δε κινείται στη λογική των πανηγυρισμών και των φωτοβολίδων αλλά στη λογική των σχεδιασμών. Σήμερα κερδίσαμε μια μάχη αλλά έχουμε ακόμα πολλές να δώσουμε ώστε το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να έχει πια όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός σύγχρονου διεθνούς αεροδρομίου και να αποτελέσει μέλος ενός δικτύου υποδομών για ολόκληρη την Ήπειρο μαζί με τους οδικούς άξονες το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το αεροδρόμιο του Ακτίου».

Παρούσα στην πρώτη πτήση τσάρτερ της εταίρας Apollo στα Γιάννενα ήταν και η αντιπρόεδρος και εμπορική διευθύντρια της εταιρίας, Nina Hornewall, η οποία μίλησε για ένα νέο ορίζοντα που ανοίγεται στην αγορά της Σκανδιναβίας.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτήν την υποδοχή σήμερα με αφορμή την άφιξη της πρώτης πτήσης από τη Δανία στα Γιάννενα. Πιστεύω ότι τα Γιάννενα και η Ήπειρος έχουν ανάγκη από την Apollo και τον τουρισμό και η Apollo έχει ανάγκη από την Ήπειρο και τα όμορφα μέρη σας», δήλωσε.

 

Tags: