«Δήγματα» 16/2/2017

Οι προσλήψεις στα νοσοκομεία μέσω… ΟΑΕΔ!

Περίεργες και ύποπτες μεθοδεύσεις μου περιγράφουν οι περί τον χώρο της δημόσιας υγείας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το «Ειδικό πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας» του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Δεν θα σταθώ τόσο στο γεγονός ότι ενώ για τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων – το ένα εκ των οποίων έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια, κέντρο αναφοράς για ασθενείς από τη Δυτική και τη Βορειοδυτική Ελλάδα – προβλέπονται 24 προσλήψεις, την ώρα που για τα δύο νοσοκομεία της Κρήτης, ΠαΓΝΗ και «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», ελέω Ξανθού και Πολλάκη προφανώς, θα προσληφθούν 120 άτομα νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού (!), όσο για το ύποπτο αλαλούμ της εμφάνισης και εξαφάνισης του προσωρινού και οριστικού πίνακα κατάταξης των υποψηφίων, τις καταγγελίες για την… «κατρακύλα» στις δύο λίστες συγκεκριμένων υποψηφίων και την «ανάδυση» αντιστρόφως άλλων… το ότι κάποιοι αιτούνται για τη θέση ΔΕ νοσηλευτή και εμφανίζουν πτυχίο κομμώτριας (!), γενικότερα δηλαδή, για το «μαγείρεμα» μιας διαδικασίας οιωνεί διαφανούς…

Αν υποψιαστώ ότι κάτι περίεργο συμβαίνει… θα πεθάνω, που έλεγε και ο Λάκης… Γιατί εκτός των άλλων, έχουμε και δύο γιατρούς στο ΠΓΝΙ, εκλεγμένους βουλευτές…

Γενικώς… Χημείο…

Και για να μείνω στο αθάνατο ελληνικό δημόσιο, μου περιέγραφε φίλη γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑ σήμερα… Ναι, καλά διαβάσατε, ΣΥΡΙΖΑ…

«Για αξιολόγηση δε μιλά κανένας κι αφού κάνουνε πως μας πληρώνουν, ας κάνουμε πως δουλεύουμε» είναι η φιλοσοφία, χωρίς βέβαια να υποστηρίζω πως αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.

Αν ο προϊστάμενος, όπως στο παράδειγμα που αναφέρω, έχει χάσει και τον έλεγχο της υπηρεσίας του, πολύ απλά αυτός πάει κάθε μέρα για καφέ στο περί την Περιφέρεια κέντρο, οι υπάλληλοι παίζουν πασιέντζα ή κατεβάζουν και βλέπουν ταινίες στον υπολογιστή τους, το αυτό δε ισχύει και για την καθαρίστρια του Υπ. Οικονομικών – ναι αυτές που επαναπροσέλαβε η κυβέρνηση, μετά τις συναυλίες της αοιδού Χαρούλας – η οποία έχει δικό της γραφείο και υπολογιστή στην υπηρεσία!!! Ακριβολογώ: ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!

Η… «παράταξη» της δημοτικής αρχής

Η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» – Δήμαρχε το νου σου, μην επεκταθείς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, συμμαχώντας και με άλλη παράταξη, γιατί μετά αυτό δεν θα είναι όνομα παράταξης αλλά όνομα Αργεντίνου συγγραφέα – έκανε την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, την περασμένη Κυριακή και αν κρίνω από την επιλογή του ξενοδοχείου, στο οποίο συνήθως… «εξορίζεται» μια εκδήλωση οι διοργανωτές της οποίας άργησαν να την προγραμματίσουν, ήταν μια μάλλον διεκπεραιωτική διαδικασία.

Θα ήταν καλύτερα να παραλείψει ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης, αφού έκρινε απαραίτητο να κάνει τη μάζωξη, να αναφερθεί στο στόχο της ενεργοποίησης της παράταξης, γιατί ήταν σα να ακούω τον Φίλιο να λέει τα ίδια ακριβώς πράγματα από το 2010 και μετά… Ούτε ήθελε ούτε την όρεξη είχε κανείς από τους δυο μέχρι σήμερα, να καταστήσει την παράταξη ανεξάρτητο όργανο παραγωγής πολιτικής στο Δήμο, λειτουργούν παράλληλα με τη δημοτική αρχή κι όλα τα άλλα που είπε και ο Θ. Μπέγκας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…

Από τη στιγμή που δεν έχεις φτιάξει ούτε καταστατικό, 2,5 χρόνια τώρα, τι το κουράζεις, Δήμαρχέ μου;

Αν πάλι ψάχνεις αφορμή για να κόβεις μια πίτα κάθε Γενάρη – ή άντε Φλεβάρη – κόψε την βασιλόπιτα του δημοτικού συμβουλίου.

./.
«Ουδείς βέβαιος για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας πλην των βουλευτών»… ήταν το σαφές μήνυμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Αυγενάκη, από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε το Σάββατο για χάρη της ΔΗΜΤΟ Ζίτσας.

Όσο και να το ήθελε ωστόσο, ο Κυριάκος, για τα Γιάννενα τουλάχιστον, τα «τζάκια» δεν θα του επιτρέψουν να έχει και τις τέσσερις συνολικά θέσεις αντρών του ψηφοδελτίου κενές – πλην του εν ενεργεία βουλευτή δηλαδή – και έτσι θα πρέπει να αρκεστεί μόνο σε δύο πρόσωπα για να εμφυσήσουν στη βάση την αίσθηση της ανανέωσης, συν βέβαια τις όποιες γυναίκες που με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα, δε μπορεί να διεκδικήσουν το χαρακτήρα της έκπληξης αλλά μόνο του συμπληρώματος.

Τη μασέλα φοράει ο Παναγιώτης Μπούρχας
(δημοσιεύτηκαν στους “Νέους Αγώνες” της Τρίτης, 14/2/2017)

 

Tags:

,