ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: Η Άννα που περπατά στα σύννεφα

Μια ξεχωριστή παράσταση της «ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ» από την Καβάλα παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Χειμώνας με θέατρο, χορό, μουσική» που οργάνωσε και υλοποιεί τη φετινή χειμερινή περίοδο στο θέατρο «Καμπέρειο».

Το έργο του Μάκη Αντωνόπουλου «Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..!» ερμηνεύει η Μαρία Καραβία σε μια μόνο παράσταση που θα δοθεί το Σάββατο στις 30 Ιανουαρίου 2016, ώρα 21:15’.

Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές της παράστασης είναι:
– Σκηνοθεσία /θεατρική επεξεργασία /επιμέλεια μουσικής: Μαρία Καραβία,
– Σκηνικά: Γιώργος Χιώτης,
– Μουσική: Μιχάλη Χριστοδουλίδης (Κύπρος), Dafer Joussef (Τυνησία).

Διάρκεια παράστασης: 60’.

Τιμή εισιτηρίου 10 €, φοιτητές, άνεργοι 8 €.

Κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 26510 25670 (καθημερινές, πρωινές ώρες) και 6972 445 708.

Η Άννα, μια κύπρια μάνα, αναζητά τον αγνοούμενο γιο της στα βάθη της Τουρκίας. Μονολογεί και ονειρεύεται. Μέσα από την προσπάθεια και τη μακριά πορεία αναζήτησης, ξεπηδάνε με συγκλονιστικό τρόπο, η αγάπη, τα συναισθήματα και η λαχτάρα της μάνας για το χαμένο της γιο.

Η συγκίνηση, η ανθρωπιά, η αγάπη και ελπίδα για τη ζωή, πλημμυρίζουν την παράσταση, φτάνουν στις καρδιές των θεατών και παραμένουν εκεί, σαν ένας μικρός θησαυρός.

Ένα έργο για κάθε μητέρα, για κάθε γυναίκα, που βρίσκει ένα κομμάτι της δικής της ζωής, ένα κομμάτι της δικής της ψυχής. Παρόλο του ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την επιδρομή του Αττίλα στην Κύπρο, η ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή, παραμένει διαχρονική και επίκαιρη και εξακολουθεί να αγγίζει, να συγκινεί την ανθρώπινη ψυχή. Ένα έργο Τέχνης και πολιτισμού.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε το 2005 από το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ, Γερμανίας, στην ελληνική και γερμανική γλώσσα σε πολλές πόλεις της Γερμανίας (Βούπερταλ, Κολονία, Ντίσελντορφ, Έσσεν, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Βόννη, στο Έσσεν στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2011) και αργότερα για την Ελλάδα την παραγωγή ανέλαβε η πολιτιστική εταιρεία «Θεάτρου Ανάβασις», και παρουσίασε το έργο (στην ελληνική γλώσσα) σε πολλές πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Περαία, Καβάλα, Θάσο, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, κλπ.). Εξακολουθεί δε, λόγω της επικαιρότητας του θέματος, το έργο να παραμένει στο ρεπερτόριο της «ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ».

Δυο κριτικές από τον γερμανικό και ελληνικό Τύπο:

Το θεατρικό έργο που ανεβάστηκε με λιτά οικονομικά μέσα, ζωντανεύει με τη συναρπαστική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, της διευθύντριας του θεάτρου Μαρίας Καραβία. Με λιτές χειρονομίες δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα καθώς στέκεται δίπλα στο τραπέζι και ετοιμάζει το ψωμί για το γιο της, με κινήσεις στοργικές πλάθει το ζυμάρι και μονολογεί με μαλακή και τρυφερή φωνή σαν να μιλά μαζί του. WZ, 07 -07-2005 Βούπερταλ (Γερμανία)

Η Περιφέρεια μας έβγαλε και πάλι ασπροπρόσωπους «…Πρόκειται για ένα έργο που καταφέρνει να παρασύρει αρχικά τον θεατή με μια έντονη συγκινησιακή κατάσταση –φόρμα, μέχρι την αιφνίδια, αριστουργηματική ανατροπή του τέλους, που αποκαλύπτει τον κρυμμένο ρεαλιστικό πυρήνα, και φέρνει πάλι στα «ίσα»…τη ζυγαριά των συναισθημάτων, βάζοντας και την κρίση στο παιχνίδι, χωρίς όμως να ακυρώνει τον ψυχισμό της ηρωίδας. Με λιτά υποκριτικά μέσα, η Μαρία Καραβία δίνει μινιμαλιστικά, και ως εκλεκτό κλαυσίγελων της ύπαρξης …τον αλαφροΐσκιωτο ρόλο της μάνας ». Κυριακάτικη ΑΥΓΗ 27.05.2007 ΑΘΉΝΑ

 

Tags:

, , , , , , , ,