Άρτα: Επιστροφή χρημάτων μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ στους κατοίκους της Τ.Κ. Παντάνασσας λόγω έργου ΑΠΕ

Δημαρχείο ΆρταςΤο ποσό των 82.113,70 ευρώ αποδίδεται στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Παντάνασσας του Δήμου Αρταίων ως ανταποδοτικό για τη λειτουργία έργου ΑΠΕ στην περιοχή. Πρόκειται για ένα αίτημα για το οποίο η Δημοτική Αρχή Αρταίων είχε κινηθεί δυναμικά ζητώντας την ικανοποίησή του σε συναντήσεις με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου και της ΔΕΗ.

Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε απευθυνθεί και με εξώδικη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας την παροχή δωρεάν ρεύματος για τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας.

Πλέον, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος τα παραπάνω χρήματα αποδίδονται για την περίοδο 2010 έως και 2014, ενώ μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα πιστώνονται ετησίως τα χρήματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στους κατοίκους ανάλογα με την κατανάλωσή τους.

Η απόφαση προβλέπει επιδότηση 100% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες, 50% για τετραμηνιαίες καταναλώσεις από 2.000 έως 3.000 κιλοβατώρες και καθόλου επιδότηση για μεγαλύτερες καταναλώσεις. Η όλη διαδικασία από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Οι κάτοχοι Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας πιστώνουν μέσω του πρώτου λογαριασμού που εκδίδεται, στους δικαιούχους το ποσό με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών Α.Π.Ε. στην περιοχή μας» και ενημερώνουν σχετικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη ΡΑΕ, τη ΛΑΓΗΕ και τη ΔΕΔΔΗΕ για την έναρξη της διαδικασίας καθώς και για την ολοκλήρωσή της.

Αποστέλλουν κατάλογο με τα ποσά που πιστώθηκαν σε δικαιούχους τελικούς καταναλωτές ανά Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα, σε όλους τους παραπάνω φορείς. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας διαθέτουν τα στοιχεία αυτών των λογαριασμών (ποσό ανά μετρητή δικαιούχου οικιακού καταναλωτή) εφόσον αυτά ζητηθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων έχει ήδη ζητήσει αντίστοιχη έκδοση Υπουργικής Απόφασης και για τους κατοίκους του Δήμου Αρταίων από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου του Πουρναρίου, ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης από τη ΔΕΗ προς τους κατοίκους της περιοχής μας.

 

Tags:

, , ,