Άρτα: Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Πολύδροσο

Δημοπρατείται το έργο «Ασφαλτόστρωση και Ηλεκτροφωτισμός τμήματος Δημοτικής οδού στη θέση Βίραγκας της Τοπικής Κοινότητας Πολύδροσου».

Το έργο θα συμβάλλει στην αύξηση λειτουργικότητας του οδικού δικτύου και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στην περιοχή.

Προς δημοπράτηση προχωράει από το Δήμο Αρταίων το έργο «Ασφαλτόστρωση και Ηλεκτροφωτισμός τμήματος Δημοτικής οδού στη θέση Βίραγκας της Τοπικής Κοινότητας Πολύδροσου». Το έργο κρίνεται απαραίτητο για την αρτιότητα και λειτουργικότητα του οδικού δικτύου στην περιοχή και θα συμβάλλει στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, με την τοποθέτηση δικτύου φωτισμού στην οδό.

Αναλυτικά, το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση τμήματος δημοτικής οδού στη θέση Βίραγκας της Τ.Κ. Πολύδροσου μήκους περίπου 90 μέτρων. Το πλάτος του οδοστρώματος θα είναι 5,35 μέτρα. Επίσης θα ασφαλτοστρωθεί και η πρόσβαση προς την Επαρχιακή οδό (το τμήμα μετά τη γέφυρα). Στα πλαίσια του έργου, θα ολοκληρωθεί και ο υφιστάμενος τσιμενταύλακας κατάντι της οδού μήκους περίπου 21 μέτρων έως τη γέφυρα και θα συμπληρωθεί τμήμα μήκους περίπου 7 μέτρων στην αρχή της, στη συμβολή με την κάθετη αγροτική οδό. Επιπρόσθετα, θα κατασκευαστεί εγκάρσιος σωληνωτός οχετός μήκους 9 περίπου μέτρων, προκειμένου να εκτονώνεται η πλημμυρική παροχή του χωμάτινου αύλακα που βρίσκεται ανάντι της οδού προς τον τσιμενταύλακα.

Η συγκεκριμένη δημοτική οδός συμβάλλει στην επαρχιακή οδό Άρτας – Σαλαώρας, όπου δεν υπάρχει φωτισμός και η ορατότητα τη νύκτα είναι ελλιπής. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει και την τοποθέτηση δικτύου φωτισμού κατά μήκος της οδού, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η κίνηση των οχημάτων ιδίως τις βραδινές ώρες που δεν υπάρχει καλή ορατότητα.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του έργου, αυτός ανέρχεται στο ποσό των 48.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply