Ανακοίνωση Ν.Δ. Ιωαννίνων για θέματα παιδείας

Η τομεάρχης παιδείας Ν.Δ. Ιωαννίνων κ. Ε. Σιάση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δυστυχώς η Παιδεία μας έχει καταστεί άθυρμα στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ για την εξυπηρέτηση των ιδεολογικοπολιτικών συμφερόντων τους. Αυτό αποδεικνύεται από την τελευταία αλλαγή στην οποία προέβη ο Υπουργός Παιδείας, ο κ. Γαβρόγλου, στα Δημοτικά Σχολεία, σύμφωνα με την οποία οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες θα επιλέγονται μέσω της κλήρωσης και όχι με βάση τις επιδόσεις των μαθητών στα μαθήματά τους. Ακριβώς όπως γινόταν στη δεκαετία του 1980.

Ξεκάθαρη λοιπόν επιλογή επιστροφής στο παρελθόν από τους κυβερνώντες. Επιβραβεύεται η ήσσονα προσπάθεια έτσι ώστε να υπηρετείται ο λαϊκισμός και να θεριεύουν τα είδωλα.

Όμως , οι εκπαιδευτικοί – ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις – έχουν χρέος να αντισταθούν απέναντι σε αυτή την ισοπέδωση των αξιών που προωθείται και να διαμορφώνουν στα σχολεία ανθρώπους με υγιή δημοκρατική συνείδηση. Γιατί στο χώρο της εκπαίδευσης δε χωρούν πια οι κομματικές σκοπιμότητες. Σήμερα, απαιτείται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης από μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πραγματικά για την Παιδεία μας.»

 

Tags: