Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με υφυπουργό Υγείας

Χωρίς ουσιαστική απάντηση μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη για το θέμα της χρηματοδότησης της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα»:

Σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς, με θέμα τη χρηματοδότηση της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Στέγης.

Πιο συγκεκριμένα η Υφυπουργός, παρ ότι αναγνώρισε τη σημαντική προσφορά της Στέγης, ανέφερε ότι δεν θα δοθούν επιπλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σημείωσε όμως ότι θα εκταμιευθεί το υπόλοιπο των 70.000 ευρώ και ότι γίνεται προσπάθεια να διοχετευτούν χρήματα τόσο από το 2% από την παρακράτηση στις προμήθειες των φορέων όσο και από τα ταμειακά διαθέσιμα αυτών.

Μετά τη συνάντηση ο Χρήστος Μαντάς δήλωσε ότι: «Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο αναφορικά με τη χρηματοδότηση όχι μόνο της Στέγης αλλά και άλλων αντίστοιχων δομών στο χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόνοιας. Συνεπώς και οι όποιες καλές προθέσεις δεν έχουν συγκεκριμένο αντίκρισμα.

Οι συνέπειες από την αδυναμία λειτουργίας της Στέγης θα είναι δυσβάστακτες για τους γονείς και τους εργαζομένους αλλά κυρίως για τους ασθενείς που φιλοξενούνται. Έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια αλλιώς να πει προς την Ελληνική κοινωνία ότι αδυνατεί να τη ‘‘σώσει’’ και να εγκαταλείψει την καταστροφική πρόσδεσή της στην εξουσία, πριν οι κοινωνικές καταστροφές γίνουν ανεπανόρθωτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ χωρίς να διαθέτει μαγικές λύσεις θα θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την επιβίωση της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα των δανειστών, παλεύοντας από σήμερα κιόλας, με όλους τους ενδιαφερόμενους για άμεσες λύσεις. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Αυτισμού, με τη δημιουργία των αντιστοίχων δομών με βάση τις ανάγκες, ενταγμένων σε δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και να ενισχυθούν οι όποιες πρωτοβουλίες υπάρχουν σε αυτή την κατεύθυνση.»

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply