Συνάντηση Κ. Τασούλα με στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων

Διάλογο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων της ΝΔ και στελέχη του Κόμματος στα νέα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. είχε το απόγευμα του Σαββάτου (17/12/2011) ο βουλευτής Ιωαννίνων και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας.

Η πρωτοβουλία αυτή των συναντήσεων μεταξύ βουλευτών της Ν.Δ. και κατά τόπους στελεχών ανήκει στη Γραμματεία Οργανωτικού και στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και έγινε σε όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του ο κ. Τασούλας είπε μεταξύ άλλων:«Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας. Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες.

Και τέλος! Συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων δεν υπήρξε. Επομένως πώς θα παραταθεί; Πώς θα κυβερνήσουμε; Ας το καταλάβουμε: υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική.

Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό. Και γι’ αυτό ό,τι υπογράφουμε το εννοούμε. Και το τηρούμε. Και το φτάνουμε ως το τέλος του. Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αυτό, αν άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνουμε. Δεν θα αποκατασταθεί το έλλειμμα αξιοπιστίας, αν πάψουμε να τηρούμε τα συμφωνημένα. Εμείς την υπογραφή μας τη σεβόμαστε!

Κι ύστερα δεν είναι μόνον αυτά: Μια κυβέρνηση που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό! Ξέρετε, από την ώρα που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου, δημιουργήθηκε μια «βαλβίδα ασφαλείας» στην κοινωνία. Λειτούργησε «καταπραϋντικά» για την κοινωνική αναταραχή που σιγοβράζει… Δεν υπάρχουν πια σοβαρές ταραχές στους δρόμους, γιατί ο λαός βλέπει την προοπτική να εκφραστεί στις κάλπες πολύ σύντομα… Αυτή την κοινωνική γαλήνη τη χρειαζόμαστε. Θέλουν κάποιοι να αφαιρέσουμε τη «βαλβίδα ασφαλείας»; Αν το κάναμε, θα ήταν πολύ πιθανό να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις!

Ύστερα η περίοδος των δύσκολων αποφάσεων δεν θα κρατήσει δύο τρείς μήνες. Θα κρατήσει δύο – τρία χρόνια. Τουλάχιστον… Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται όλο αυτό το διάστημα από μια κυβέρνηση, όπου τα κόμματα τα οποία τη στηρίζουν δεν έχουμε συμφωνήσει σε τίποτε μακροχρόνιο. Χωρίς καμιά νομιμοποίηση! Η άποψη της Νέας Δημοκρατίας ότι η μνημονιακή πολιτική δεν επρόκειτο να μας οδηγήσει σε διέξοδο αλλά αντιθέτως θα επέτεινε το φαύλο κύκλο της ύφεσης των ελλειμμάτων και της ανεργίας και ότι την ευθύνη για το ότι η χώρα έφθασε σε αυτό το τραγικό σημείο οφείλεται στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια, σήμερα ομολογείται και από στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και σήμερα Παπαδήμου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές καιδημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος – του μνημονίου – δεν επιβεβαιώθηκαν».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε επίσης: «Η διετής διακυβέρνηση, η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα, σε φτώχεια, κοινωνική αποσύνθεση, σε ύφεση 5%, σε εθνική ταπείνωση αλλά και σε κρατική αποδιοργάνωση».Οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων κατά την περίοδο 2013-2014 θα εξειδικευθούν μέχρι τα μέσα του 2012, και αυτό θα είναι το έργο μιας νέας ισχυρής κυβέρνησης, που θα προκύψει από νωπή λαϊκή εντολή.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να υποστηρίζει, όμως, ότι η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νομό ο κ. Τασούλας συναντήθηκε με πολίτες και εκπροσώπους συλλογικών φορέων, ενώ την Κυριακή παρέστη στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», στη Ζίτσα, όπου και βραβεύθηκε από το Σύλλογο αυτό για την συμπαράστασή του στην ανθρωπιστική τους προσπάθεια.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply