Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα σε Μεταφορές – Επικοινωνίες της Π.Ε. Άρτας στη σύσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια:

Η δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη για την καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων, με σκοπό την κατάρτιση, από την Περιφέρεια Ηπείρου, ολοκληρωμένου σχεδίου στον τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ιωάννη Καραμπίνα και του Γεν. Δ/ντή Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Κοσμά Παπαχρήστου. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Μπόβολος, Β. Ζιώβας, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτης Γεωργίου, εκπρόσωποι φορέων και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μεταφορών και επικοινωνιών, επισημάνθηκαν προβλήματα και κατατέθηκαν προτάσεις και απόψεις για την αντιμετώπιση τους. Οι δε εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη δεσμεύτηκαν να καταθέσουν και εγγράφως τις προτάσεις τους στην Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Β. Ψαθάς, στην τοποθέτηση του, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η γνώση των προβλημάτων για το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, για την οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου, για την επέκταση της ευρυζωνικότητας κ.α., ώστε να επιδιωχθούν στη συνέχεια οι απαιτούμενες λύσεις.

Επισήμανε τις επιπρόσθετες αρμοδιότητες που εκχωρούνται με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στην Περιφέρεια, δηλαδή υπηρεσίες όπως οι ΔΙΣΑ, ΔΕΣΕ, ΔΔΕ, Διαχειριστική Αρχή, που μπορούν να δώσουν λύσεις σε ορισμένα από τα προβλήματα που καταγράφηκαν στη σημερινή σύσκεψη, καθώς διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι προτάσεις θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας από την πλευρά του αναφέρθηκε στο σκοπό των συσκέψεων που προγραμμάτισε και πραγματοποιεί κατά Περιφερειακή Ενότητα η Περιφέρεια Ηπείρου. Αυτές, όπως είπε, έχουν ως βασική κατεύθυνση την καταγραφή όλων των προβλημάτων, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες για την ενιαία αντιμετώπιση, σε επίπεδο Ηπείρου, των προβλημάτων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε, ότι μια από τις αναγκαίες παρεμβάσεις που διαπιστώθηκε ότι απαιτείται να γίνει, είναι η κατασκευή ελικοδρομίων σε νοσοκομεία και στα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας, προκειμένου να γίνεται άμεσα η διακομιδή των ασθενών, ζήτημα για το οποίο η Περιφέρεια πρόκειται να απευθυνθεί στα Υπουργεία Υγείας, Υποδομών – Μεταφοράς και Δικτύων.

Εκτενής συζήτηση, εκτός των άλλων, έγινε και για ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Ανάδοχος για την 4η Επαρχιακή οδό Άρτας:

Εν τω μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην τελευταία της συνεδρίαση, ανέδειξε τον ανάδοχο για ένα σημαντικό έργο που αφορά τις οδικές υποδομές της Π.Ε. Άρτας. Πρόκειται για τη βελτίωση της 4ης Επαρχιακής οδού Άρτα – Ροδαυγή – Γέφυρα Πλάκας (τμήμα Ροδαυγή – Σουμέσι, Α’ κλάδος: Ροδαυγή – Κακολάγκαδο), προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ. Ανάδοχος αναδείχτηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση «ΗΛΙΟΧΩΡΑ Α.Ε.».

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply